29.3.12

Σ. Χατζηγάκης: Δεν θα κατέβω στις εκλογές - δεν εγκαταλείπω την πολιτική...


Πυρά κατά Σαμαρά και «σταγονιδίων του ηγετικού πυρήνα της ΝΔ»...
Δεν θα πολιτευθεί στις προσεχείς εκλογές ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρώην υπουργός της ΝΔ, κ. Σ. Χατζηγάκης, πλην όμως δεν θα εγκαταλείψει την πολιτική του δραστηριότητα, όπως δηλώνει.

«Θα...
επιστρέψω ενεργά στη ΝΔ αμέσως μετά την απομάκρυνση από την ηγεσία του κόμματος του κ. Σαμαρά – που δεν θα αργήσει να γίνει – και της ηγετικής του φράξιας», αναφέρει χαρακτηριστικά σε γραπτή ανακοίνωσή του.

Πάντως επισημαίνει ότι «σε κάθε περίπτωση, η ψυχική μου σχέση με το κόμμα της ΝΔ παραμένει αμείωτη και σταθερή, ενώ άρρηκτη θα διατηρηθεί και η αγάπη και ο σεβασμός προς όλους τους νεοδημοκράτες πολίτες που αγωνιούν, εξαιτίας της σημερινής ηγεσίας που κατακερμάτισε τη ΝΔ και διέλυσε την ενότητά της».

Λάβρος κατά του κ. Σαμαρά, ο πρώην υπουργός επισημαίνει ότι «επί δύο χρόνια μιλούσα για την ανάγκη η ΝΔ να καλύπτει με την πολιτική της τον ''μεσαίο χώρο''», αλλά «αντ’ αυτού η ηγεσία της σημερινής ΝΔ προτιμούσε τον δρόμο μιας δήθεν ''δεξιάς'' καθαρότητας, υιοθετώντας ακραίες θέσεις».

Μάλιστα αναφέρει ότι είχε προειδοποιήσει εγκαίρως τον κ. Σαμαρά «για τη δράση ολίγων, μη κοινοβουλευτικών ''στελεχών'' (σταγονιδίων) του ηγετικού πυρήνα». Ενώ τονίζει ότι «πριν αλέκτωρ λαλήσαι τρις, ο κ. Σαμαράς άλλαξε ρότα, έκανε στροφή 180° και υιοθέτησε τις θέσεις μου για τις οποίες με υπερβολική εμπάθεια και εκδικητικότητα με διέγραψε!».

«Διέγραψε έναν βουλευτή που επί 38 χρόνια συνεχώς αγωνίζεται με συνέπεια, με μαχητικότητα και αγάπη για την παράταξη, κάτι το οποίο δεν μπορεί να το υποστηρίξει κανείς για τον κ. Σαμαρά», υπογραμμίζει ο κ. Χατζηγάκης στην δήλωσή του.

Και συνεχίζει: «Το τραγελαφικό της υπόθεσης είναι πως οδήγησε σε συνειδησιακά αδιέξοδα εκλεκτούς βουλευτές και στελέχη που είχαν εκτεθεί υποστηρίζοντας τη δική του ''αντιμνημονιακή'' ρητορική των προηγούμενων ετών. Ετσι διέγραψε 22 αξιοπρεπείς και συνεπείς βουλευτές που υποστήριζαν προ ολίγων εβδομάδων τις δικές του θέσεις! Σήμερα βέβαια τους εκλιπαρεί να επιστρέψουν στο κόμμα».

Επίσης, κατηγορεί την ηγεσία Σαμαρά ότι «έχει προχωρήσει σε μια πλήρη αλλοίωση και μεταλλαγή των θέσεων της ΝΔ», ενώ αναφέρει ότι «το κόμμα σήμερα κυβερνιέται από περίεργες ''σέχτες'' και φατρίες που η μόνη σχέση με την ιστορική παράταξη είναι η ''φιλία'' με τον αρχηγό»...

BHMA.

Δεν υπάρχουν σχόλια: