10.3.12

Ντοκιμαντέρ η επιτυχία της Χριστίνας στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ...



Ο Χάρης Ξυδιάς (Σκηνοθέτης – Παραγωγός), με βασικό συνεργάτη την γυναίκα του, Στεφανία Ξυδιά (Παραγωγό – Κοινωνιολόγο), δημιούργησε το ντοκιμαντέρ «Χριστίνα», το οποίο επιλέχθηκε για το φετινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης – Εικόνες του 21ου Αιώνα. Η ταινία εντάσσεται στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ.
Το...

ντοκιμαντέρ αυτό καταγράφει τις σκληρές...
προσπάθειες ενός κοριτσιού με αναπηρία, από τον Σεπτέμβριο του 2010 μέχρι τον Ιούνιο του 2011 και την αναπάντεχη μεγάλη επιτυχία της στους Special Olympics Αθήνα 2011 όπου πήρε μέρος για πρώτη φορά και κέρδισε δύο χρυσά μετάλλια στο στίβο. Η πρωταγωνίστρια της ταινίας, με την συμμετοχή της στους αγώνες κατάφερε πολύ γρήγορα να πιστέψει στον εαυτό της και να αποκτήσει έναν νέο σκοπό στην ζωή της.
Την προσπάθεια της Χρίστινας Γκούσο, η οποία κατοικεί στην Σκιάθο, στήριξαν θερμά ο Δήμος Σκιάθου, οι Τοπικές Αρχές καθώς και όλοι κάτοικοι του νησιού. Η Σκιάθος εκπροσωπήθηκε για πρώτη φορά στους Special Olympics και η επιτυχία της Χριστίνας αφύπνισε όλο το νησί.
Απώτερος σκοπός της ταινίας είναι να δοθεί ένα κοινωνικό μήνυμα προς όλες τις μικρές κοινωνίες του κόσμου και κυρίως στους γονείς των ατόμων με ειδικές ικανότητες να ωθήσουν τα παιδιά τους να κάνουν τον αθλητισμό μέρος της ζωής τους, βοηθώντας τους με αυτόν τον τρόπο να κοινωνικοποιηθούν και να βγουν από την απομόνωση που συνήθως ζουν.
Αναρτήθηκε από ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: