14.3.12

Μεγάλη κομπίνα με "ροζ" ιστοσελίδες



Στην παγίδα επιτήδειων έπεσαν εκατοντάδες χρήστες του διαδικτύου, που επισκέπτονται "ροζ" ιστοσελίδες, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλης Σφακιανάκης.

Ο κ. Σφακιανάκης, μιλώντας στο Ράδιο 9, αποκάλυψε πώς... λειτουργεί η κομπίνα, που στόχο έχει να πάρει χρήματα από χρήστες, μέσω ενός είδους εκβιασμού.

Όταν ένας χρήστης μπαίνει στην παγιδευμένη "ροζ" ιστοσελίδα, μπλοκάρεται ο λογαριασμός του. Στη συνέχεια εμφανίζεται στην οθόνη του υπολογιστή μήνυμα το οποίο ενημερώνει το χρήστη ότι έχει επισκεφτεί ιστοσελίδες με πορνογραφία ανηλίκων και για το λόγο αυτό ο υπολογιστής του έχει πλέον μπλοκαριστεί από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Με νέο μήνυμα, απαιτείται η πληρωμή 100 ευρώ, μέσω προπληρωμένης κάρτας για να ξεμπλοκάρει ο υπολογιστής.

Το κακόβουλο λογισμικό που φιλοξενείται σε πορνογραφικές ιστοσελίδες, προσβάλει υπολογιστές με λειτουργικό σύστημα Windows ενώ η πηγή του εντοπίστηκε σε server στην Ουκρανία.

Αν ο χρήστης συμπληρώσει τον αριθμό της προπληρωμένης κάρτας, αυτός αποστέλλεται σε συγκεκριμένη ηλεκτρονική διεύθυνση και αποθηκεύεται σε βάση δεδομένων που έχει δημιουργηθεί παρέχοντας πλέον πρόσβαση στα συγκεκριμένα στοιχεία από άλλα άτομα.

Σύμφωνα με τον κ. Σφακιανάκη, πάνω από 5.000 χρήστες έχουν καταβάλει το ποσό.
news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: