23.3.12

Μπάστα Ρόμελ..


Ερωτιάρης. Δεν άφηνε ούτε θηλυκή γάτα, στην έρημο...
Θεωρείται ο καλύτερος στρατηγός του Αδόλφου Χίτλερ, γνωστός για τη σκληρότητα και την αποφασιστικότητά του στα πεδία της μάχης. Ωστόσο, σύμφωνα μ' ένα βιβλίο που αναμένεται να εκδοθεί, ο Erwin Rommel ήταν "ερωτιάρης" άνδρας, ενώ έκρυβε την ερωτική του σχέση με ... τη γιαγιά του συγγραφέα Josef Pan, Walburga, για χάρη της στρατιωτικής καριέρας του.

Ο Pan ισχυρίζεται στο βιβλίο του ότι ο επονομαζόμενος ως "Αλεπού της Ερήμου" είναι ο παππούς του, από το παράνομο παιδί που απέκτησε με τη γιαγιά του.

Ο συγγραφέας, καταγόμενος από την Μπαυαρία, έχει στην κατοχή του 150 επιστολές του Rommel προς τη Walburga, η οποία αυτοκτόνησε 15 χρόνια μετά τη γέννηση του παιδιού τους. Επίσης, έχει μία φωτογραφία του ζευγαριού λίγο πριν από τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο.

"Η Walburga γέννησε τη μητέρα μου Γερτρούδη στις 8 Δεκεμβρίου 1913, αλλά εκείνος την εγκατέλειψε και παντρεύτηκε τη Lucie Mollin το 1916", τόνισε ο Pan και πρόσθεσε "η γιαγιά μου πέθανε το 1928 λίγους μήνες πριν γεννηθεί ο γιος του Rommel, Manfred, με τη Lucie".

Ο Rommel είχε χαρεί πολύ με τη γέννηση της Γερτρούδης και στα γράμματά του την αποκαλούσε "το μικρό μου ποντικάκι". Η Walburga δεν ξεπέρασε ποτέ την απόρριψη. "Ήταν η μοναδική της αγάπη. Όσο δεν είχε κάνει παιδιά με τη σύζυγό του, είχε την ελπίδα και την πίστη ότι θα επέστρεφε σ' εκείνη" αναφέρει ο εγγονός της. Ωστόσο, όταν η γυναίκα έμαθε για την εγκυμοσύνη της συζύγου του, πήρτε υπερβολική δόση φαρμάκου και πέθανε. Η επίσημη αιτιολογία ήταν ότι πέθανε από πνευμονία, αλλά αργότερα ο γιατρός της ομολόγησε στην κόρη της ότι η μητέρα της αυτοκτόνησε.

Η Γερτρούδη είχε επαφές με τον πατέρα της, με τον οποίο αντάλλασσε επιστολές και η γυναίκα του το γνώριζε. Του είχε πλέξει ακόμη και κασκόλ το οποίο φορούσε στο μέτωπο. Το 1943 πήρε εντολή από τον Χίτλερ να πάει στη Γαλλία. Στις 4 Ιουνίου 1944 επέστρεψε στη Γερμανία για να γιορτάσει τα 50ά γενέθλια της Lucie. Την ίδια μέρα οι Σύμμαχοι μπήκαν στη Γαλλία. Ο Rommell επέστρεψε στο πεδίο της μάχης όπου τραυματίστηκε και γύρισε σπίτι να αναρρώσει. Τότε θεωρήθηκε ότι συμμετείχε σε σχέδιο συνωμοσίας για τη δολοφονία του Φύρερ κι αναγκάστηκε να αυτοκτονήσει για να προστατεύσει την οικογένειά του. Η Γερτρούδη παρέμεινε κοντά στη... νόμιμη οικογένειά του ακόμη και τότε.

ΠΗΓΗ: DAILY MAIL

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: