19.3.12

Στον εισαγγελέα η δικογραφία με τους «μαϊμού» τυφλούς...


Τη Δευτέρα τα στοιχεία της απογραφής από τους κ.κ. Λοβέρδο και Μπόλαρη...
Δεκάδες χιλιάδες περιπτώσεις ατόμων που λαμβάνουν παράνομα προνοιακά επιδόματα έφερε στο φως η διαδικασία της απογραφής των δικαιούχων. Κραυγαλέες οι περιπτώσεις της Ζακύνθου, της Κρήτης και της Μακεδονίας που παρουσιάστηκε «επιδημία» τυφλότητας.

Αναλυτικά...
στοιχεία για την απογραφή θα δώσουν εντός της ημέρας ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος και ο αρμόδιος υφυπουργός, Μάρκος Μπόλαρης.

Η διαδικασία που ολοκληρώθηκε την περασμένη εβδομάδα έδειξε ότι απογράφηκαν λιγότεροι από 50.000 από τους 240.000 πολίτες που λάμβαναν κάθε μορφής επίδομα.

Πιο κραυγαλέα είναι η περίπτωση της Ζακύνθου όπου 700 άτομα λάμβαναν επίδομα τυφλότητας. Στις αρμόδιες υγειονομικές επιτροπές, ωστόσο, προσήλθαν μόλις 100 και από αυτούς οι 60 είναι τυφλοί.

«Επιδημία» τυφλότητας αποκαλύφθηκε, επίσης, στο Ηράκλειο, τη Φλώρινα, την Καβάλα και τη Χίο, ενώ υψηλά ποσοστά βαριά αναπήρων καταγράφονται σε Κομοτηνή, Χαλκίδα, Θεσσαλονίκη και Σέρρες.

Ο υφυπουργός, Μάρκος Μπόλαρης, τόνισε ότι οι φάκελοι θα σταλούν στον εισαγγελέα και οι εμπλεκόμενοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με πειθαρχικές ή ποινικές κυρώσεις, ενώ θα απαιτηθούν και αποζημιώσεις. Διευκρίνισε, μάλιστα, ότι σταματά η χορήγηση επιδομάτων σε όσους δεν έχουν απογραφεί...

Δεν υπάρχουν σχόλια: