24.3.12

Ένταση από εκπαιδευτικούς στο Σύνταγμα ...


Επιχείρησαν να πλησιάσουν στην εξέδρα των επισήμων...
Οι πρώτες έντονες αντιδράσεις άρχισαν στο Σύνταγμα, από ομάδες καθηγητών και φοιτητών. Λίγο μετά τις... 10 και μισή, ομάδα περίπου 100 ατόμων κινήθηκαν προς τη Σταδίου, φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης. Ισχυρή αστυνομική δύναμη ανέκοψε την πορεία τους και αυτή τη στιγμή σημειώνονται διαπληκτισμοί.

Οι καθηγητές και οι φοιτητές, μαζί με παλιούς συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ, φωνάζουν αντικυβερνητικά συνθήματα ενώ η Αστυνομία δεν τους επιτρέπει να πλησιάσουν στο χώρο των επισήμων όπου θα γίνει σε λίγο η παρέλαση.

Τα συνθήματα όμως και οι φωνές των διαδηλωτών φτάνουν μέχρι το χώρο των επισήμων.

Έντονη αστυνομική παρουσία με αποκλεισμένο το κέντρο της Αθήνας, είναι η εικόνα που αντιμετωπίζουν μόνο οι δημοσιογράφοι και οι προσκεκλημένοι στο χώρο των επισήμων, για τη σημερινή μαθητική παρέλαση.

Περισσότεροι από 8.000 αστυνομικοί είναι ακινητοποιημένοι από τα μεσάνυχτα για την σημερινή παρέλαση ενώ όλοι οι δρόμοι γύρω από το μνημείο του Aγνωστου Στρατιώτη, το σύνταγμα και τη λεωφόρο Αμαλίας είναι αποκλεισμένοι. Τα μέτρα θυμίζουν στρατιωτικό νόμο ενώ οι αντιδράσεις των πολιτών είναι έντονες μια που δεν μπορούν να πλησιάσουν.
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: