11.3.12

Έκατσε στη καρέκλα, που ο ίδιος πριόνιζε...


... παραλαμβάνοντας ένα κόμμα που η βάση του τον απεχθάνεται...
Μπορεί το ντέρμπι Βενιζέλος-Λευκό (ή Μαύρο) να κριθεί στην ψήφο αλλά όλα δείχνουν ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος κέρδισε τη μάχη των διαδρόμων κι έπεισε τους κομματικούς γραφειοκράτες να αποδεχθούν το καθεστώς το οποίο ο ίδιος εκβιαστικά επέβαλε τον περασμένο Ιούνιο.
Ο Βενιζέλος προσθέτει στο ήδη διαλυμένο ΠΑΣΟΚ την ... προσωπική του φθορά ως υπουργός Οικονομικών ενώ δεν του προσφέρει τίποτα καινούριο σε επίπεδο ιδεών. Αντιθέτως, το καθιστά λιγότερο ελκυστικό σε φορείς σύγχρονων και μεταρρυθμιστικών ιδεών.

Παραλαμβάνει ένα κόμμα του οποίου η βάση τον απεχθάνεται, κάτι που και ο ίδιος επιβεβαίωσε επιδιώκοντας με θεμιτούς κι αθέμιτους τρόπους να αποφύγει μια κανονική εκλογή από τους φίλους και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ. Εξάλλου, ετοιμάζεται από σήμερα να διαχειριστεί το φιάσκο της συμμετοχής ελάχιστων πολιτών στις διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ.

Ο ίδιος νομίζει ότι όλα τελείωσαν ενώ στην πραγματικότητα όλα τώρα αρχίζουν. Όσοι στήριξαν τον Χρήστο Παπουτσή ετοιμάζουν ήδη τις αποσκευές τους για το κόμμα της Λούκας Κατσέλη και του Χάρη Καστανίδη ενώ πολύ σύντομα το νέο ΠΑΣΟΚ θα εκφραστεί κατά του και μάλιστα με τρόπο σαφή.

Ο Βενιζέλος έκατσε άτσαλα σε μια καρέκλα που ίδιος πριόνιζε. Όσο και να βοηθήσει το Mega, δεν υπάρχει επιστροφή στις ονειρώξεις του 2007...
parapolitiki.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: