19.3.12

Μακελειό στην Τουλούζη - Τρεις μαθητές και ένας καθηγητής νεκροί...



Τέσσερις άνθρωποι, οι τρεις μαθητές, έχασαν τη ζωή τους στην επίθεση σήμερα το πρωί έξω από εβραϊκό κολέγιο στην Τουλούζη της νοτιοδυτικής Γαλλίας, ανακοίνωσε ο εισαγγελέας Μισέλ Βαλέ.

Τα θύματα της... δολοφονικής επίθεσης είναι ένας δάσκαλος Θεολογίας 30 ετών, τα παιδιά του 6 και 3 ετών και ένα ακόμη παιδί 10 ετών, σύμφωνα με τον εισαγγελέα.

Ο ίδιος τόνισε πως ο δράστης άρχισε να πυροβολεί όποιον βρισκόταν μπροστά του.

Στο μεταξύ, ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Κλοντ Γκεάν ανακοίνωσε πως υπάρχουν ομοιότητες ανάμεσα στις δολοφονίες αλεξιπτωτιστών την περασμένη εβδομάδα στη νοτιοδυτική Γαλλία και στη σημερινή επίθεση.

"Δεν μπορούμε να μην παρατηρήσουμε πως υπάρχουν ομοιότητες ανάμεσα στις επιθέσεις εναντίον των στρατιωτικών και της σημερινής εναντίον παιδιών", τόνισε ο Γκεάν.

Στην Τουλούζη σπεύδει ο ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, επισήμανε τις ομοιότητες ανάμεσα στις επιθέσεις, ωστόσο υπογράμμισε πως είναι πρόωρο να πει κανείς ότι υπάρχει πραγματική σχέση.

Ο υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές Φρανσουά Ολάντ ανακοίνωσε ότι αναχωρεί αμέσως για την Τουλούζη για να εκφράσει την αλληλεγγύη του προς τις οικογένειες των θυμάτων και την εβραϊκή κοινότητα.

«Αυτή η βάρβαρη, δολοφονική πράξη θα λάβει μία εβραϊκή απάντηση», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Ευρωπαϊκή Διάσκεψη Ραβίνων. «Η επίθεση αυτή αποτελεί επίθεση κατά της εβραϊκής κοινότητας στο σύνολό της. Εάν υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να τρομοκρατήσουν την εβραϊκή κοινότητα, η απάντησή μας είναι ότι δεν θα αφεθούμε στον εκφοβισμό», αναφέρεται στην ανακοίνωση στην οποία η Ευρωπαϊκή Διάσκεψη Ραβίνων υπόσχεται ότι θα συνεχισθεί η ανέγερση σχολείων, συναγωγών και η ίδρυση άλλων εβραϊκών θεσμών.

Ο δράστης της επίθεσης εναντίον εβραϊκού κολεγίου είχε δύο όπλα, το ένα διαμετρήματος 11,43 όπως αυτό που χρησιμοποιήθηκε στις επιθέσεις εναντίον των αλεξιπτωτιστών στην Τουλούζη και το Μοντομπάν.

Επίσης, ο δράστης επέβαινε σε μηχανάκι και στις τρεις περιπτώσεις.
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: