8.3.12

Ο τόπος καίγεται και οι δεσποτάδες το' χουν ρίξει στις διαλέξεις...


"Εδώ καράβια χάνονται και μείς αντί να ψάχνουμε νέους τρόπους ανακούφισης του λαού μας, το ρίξαμε στις διαλέξεις και στην αλληλοενημέρωση... λες και πάσχουμε ως Εκκλησία από αυτό!"

Με αυτά τα λόγια, εξέφρασε τη δυσφορία του σημαντικός Ιεράρχης της Εκκλησίας μας, κληθείς να...
σχολιάσει τη σύγκλιση της Ιεραρχίας και να εκφράσει την άποψή του για το περιεχόμενο των εργασιών της.

Και η άποψη αυτή, όπως μαθαίνουμε κι όπως μας είπαν και άλλοι Ιεράρχες,, αποτελεί άποψη μεγάλης μερίδας Ιεραρχών ,ακόμη και νεοεκλεγέντων, οι οποίοι βλέπουν τον κόσμο να υποφέρει και την επίσημη Εκκλησία αντί να προσπαθεί να διευρύνει τους τομείς δράσης της και να εξεύρει νέες πηγές άντλησης εσόδων και πόρων, προκειμένου να τα διοχετεύσει στη συνέχεια στο δοκιμαζόμενο ποίμνιο, αυτή προσπαθεί να ανεβάσει, δήθεν, τον.. πνευματικό(sic) πήχη, με εισηγήσεις που θα άκουγε ευχάριστα κανείς, στην αίθουσα διαλέξεων "Ο ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ" ή σε κάποιο άλλο forum ,κι όχι από του βήματος της Ιεραρχίας, που αποτελεί τον επίσημο άμβωνα της Εκκλησίας., ο οποίος ασφαλώς και μπορεί και πρέπει να αναβαθμίζει την πνευματικότητά μας, αλλά κάθε πράγμα στον καιρό του!

Ενδεικτικό της δυσφορίας και της αδιαφορίας των Ιεραρχών χθές, πρώτη μέρα των συνεδριάσεων, ήταν το γεγονός οτι εκτός από τις 9 αιτιολογημένες απουσίες Ιεραρχών,(οι οποίοι απουσίαζαν,ως επι το πλείστον, για λόγους υγείας), η αίθουσα της Ιεραρχίας,μετά την εισήγηση του Αρχιεπισκόπου,άδειασε!

--Πιο πολλούς Ιεράρχες,μπορούσε να βρεί κανείς στην Αγίας Φιλοθέης και στους γύρω δρόμους, παρά στην Ιεραρχία, μας είπε με νόημα άλλος Ιεράρχης!

Για τους μη μυημένους στα εκκλησιαστικά,η συγκεκριμένη οδός,εκεί στην περιοχή της Πλάκας και οι γύρω δρόμοι,είναι γεμάτοι από μαγαζιά με ιερατικά είδη και Ιεροραφεία,στα οποία καταφεύγουν οι Αγιοι Πατέρες για να πνίξουν τον καημό τους και να ξεχαστούν...Τώρα το μάθαμε κι εμείς...

Βλέπετε,φίλοι αναγνώστες, το...shopping therapy,,ήταν πάντα μία δοκιμασμένη μέθοδος ψυχοθεραπείας,ακόμη και για ...Αρχιερείς!

Για σήμερα ,δεύτερη μέρα των εργασιών,η Ιεραρχία θα έχει όπως μαθαίνουμε περισσότερο ενδιαφέρον,δεδομένου ότι η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει,εκτός απροόπτου(δεδομένου ότι η νύχτα βγάζει επίσκοπο και η αυγή Μητροπολίτη),εκλογές δύο τιτουλάριων Επισκόπων.

Του Αρχιμ.Ιάκωβου Μπιζαούρτη,Ηγουμένου της Ι.Μονής Πετράκη και Ιερατ.Προισταμένου,επί σειρά ετών, του Αγίου Διονυσίου,στο Κολωνάκι και του Αρχιμ.Αντωνίου Αβραμιώτη,Γεν.Διευθυντή της ΕΚΥΟ και στελέχους των οικονομικών της Εκκλησίας,από την πρώτη στιγμή της ιερατικής του σταδιοδρομίας.

Το παράδοξο στο θέμα αυτό,έγκειται στο γεγονός οτι εισηγητής στην Ιεραρχία, περί της κανονικότητος και της αναγκαιότητος του θεσμού των τιτουλαρίων και βοηθών Επισκόπων,είναι ο Μητροπολίτης Ηλείας Γερμανός,ο οποίος αναμένεται να εισηγηθεί θετικά επί του θέματος και να προχωρήσει στη συνέχεια η Ιεραρχία στην εκλογή των δύο Επισκόπων.Διότι αν εισηγηθεί αρνητικά ή αν ψηφίσει η Ιεραρχία αρνητικά επί του θέματος, τότε οι εκλογές δεν θα γίνουν, για να επαληθευτεί το προαναφερθέν ρητό.

Που έγκειται το παράδοξο??

Στο ότι σε προηγούμενη Ιεραρχία,επι Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου,ήταν και πάλι εισηγητής του ίδιου θέματος,ο Μητροπολίτης Ηλείας Γερμανός,,ο οποίος τότε για να πάει κόντρα στον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, είχε εισηγηθεί αρνητικά ,τινάζοντας στον αέρα την όλη διαδικασία!

Μετά από λίγο και παρά την αρχική αρνητική του άποψη περί του θεσμού των τιτουλαρίων και βοηθών Επισκόπων,επανήλθε ζητώντας από την Ιεραρχία να του εκλέξει τον Ιεροκήρυκά του ως βοηθό επίσκοπο!Και η Ιεραρχία του έκανε το χατήρι, επιβραβεύοντας και τον τον ίδιο αλλά και τον Ιεροκήρυκά του Αθανάσιο, με την εκλογή του σε Επίσκοπο Ωλένης!

Ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος,στο μεταξύ είχε φύγει από τη ζωή και δεν είχε προλάβει να δεί τις εκκλησιαστικές κωλοτούμπες κάποιων Ιεραρχών!Ειρήσθω εν παρόδω,οτι και ο νυν Αρχιεπίσκοπος κ.Ιερώνυμος, όταν είχε ανακύψει το θέμα της εκλογής 10 βοηθών Επισκόπων, επί Χριστοδούλου,είχε ταχθεί,ως Μητροπολίτης Θηβών, αρνητικά επί του θέματος.Αργότερα,άλλαξε κι αυτός γνώμη!

Ολοι πάντως θα έχουν στραμμένη την προσοχή τους, στην εκλογή των δύο νέων Επισκόπων.Αν δεν υπήρχε κι αυτό στην ημερήσια διάταξη,τότε η Ιεραρχία δεν θα είχε κανένα απολύτως ενδιαφέρον..

Το κακό (?) είναι οτι δεν συμμετέχει πια και ο...Δωδώνης Χρυσόστομος,ο από Ζακύνθου,έτσι οι συνεδριάσεις είναι κάτι παραπάνω από ανιαρές και αναμενόμενες!

Ούτε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος ακούγεται, που κάποτε άστραφτε και βρόνταγε!!

Φτώχεια και ένδεια και στο εκκλησιαστικό ρεπορτάζ.!!!!
kentrinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: