14.3.12

Διαπιστωμένα επικίνδυνα τρόφιμα δεν έχουν ακόμα καταστραφεί!


Τεράστιες οι ευθύνες του Υπουργείου Υγείας, λέει ο Βουλευτής Λευτέρης Αυγενάκης!
Όπως διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια ελέγχου που πραγματοποίησε η Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης του ΕΦΕΤ το προηγούμενο καλοκαίρι... ανιχνεύθηκε το παθογόνο βακτήριο Ε.coli Ο157 σε κατεψυγμένο...
κιμά βοδινού κρέατος. Αν και ο ΕΦΕΤ δήλωσε πως το στέλεχος που ανιχνεύθηκε δεν είναι τελικά το ίδιο με εκείνο που προκάλεσε θανάτους στην Γερμανία, εντούτοις είναι εξίσου επικίνδυνο και για το λόγο αυτό απαιτήθηκε η άμεση ανάκληση – απόσυρση του προϊόντος.

Όπως αποκαλύπτει με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Λευτέρης Αυγενάκης, δεν έχουν καταστραφεί ακόμα οι ποσότητες των τροφίμων αυτών και η αλυσίδα που διακινούσε τα προϊόντα πιέζει για την επιστροφή τους στην κατανάλωση, μετά και από τη διενέργεια μικροβιολογικών αναλύσεων ανεξάρτητων ελεγκτικών Ινστιτούτων.

"Τα ερωτήματα αφορούν το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας και ζητούνται άμεσα δεσμεύσεις για καταστροφή των εν λόγω τροφίμων.

Επιπλέον, δημιουργούνται εύλογες ανησυχίες για την λειτουργία του ΕΦΕΤ, καθώς συγχωνεύεται με δύο άλλους οργανισμούς και ουσιαστικά απαξιώνεται, παρά το γεγονός ότι βρίθουν περιστατικά ελληνοποιήσεων προϊόντων και επικίνδυνων νοθειών. Ταυτόχρονα, έλαβε χώρα και η παραίτηση του Προέδρου του ΕΦΕΤ κ. Νυχά, πυροδοτώντας σενάρια για άσκηση πιέσεων περί συγκάλυψης της υπόθεσης, παρά τη δήλωσή του ότι αιτία παραίτησης ήταν προσωπικοί λόγοι", αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Βουλευτής...

planet-greece.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια: