19.3.12

Επιδημία "αναπήρων"...


Το 9% όσων έπαιρναν επιδόματα δεν απογράφηκε στο Ηράκλειο...
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στην δημοσιότητα απο το υπουργείο Υγείας και σε ότι αφορά στο Ηράκλειο, απο την απογραφή των δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων, προέκυψε πως μόλις το 9% εκείνων που έπαιρναν επιδόματα το 2011, δεν πήγε να απογραφεί.

Αναλυτικότερα, το 2011 στο Ηράκλειο εισέπρατταν προνοιακά επιδόματα 2.168 άτομα και στην απογραφή προσήλθαν 1.972, δηλαδή 196 λιγότεροι.

Εαν απο αυτούς αφαιρεθούν κάποιοι που ίσως να αμέλησαν, να μην έμαθαν για την απογραφή ή να μην πρόλαβαν να πάνε, προκύπτει εύλογο ερώτημα για την σκοπιμότητα των χαρακτηρισμών ως "πάρτι απατεώνων" ενός ποσοστού που φτάνει δεν φτάνει στο 9% του συνόλου.

"Επιδημία" αναπήρων σε περιοχές της Ελλάδας

Οπως ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, τα επιδόματα όλων αυτών «κόβονται» αυτομάτως από την 1η Απριλίου.

Mεταξύ των άλλων σύμφωνα με τον υπουργό κ. Α. Λοβέρδο υπήρξαν περιοχές όπου τα επιδόματα μαϊμού ήταν ίσα ή και περισσότερα και αυτά που δικαιολογούνται από την κατάσταση των δικαιούχων.

Για παράδειγμα στην Πιερία όπου πέρυσι ελάμβαναν προνοιακό επίδομα 590 άτομα, φέτος προσήλθαν για επανέλεγχο μόλις οι 270.

Επίσης, στη Βοιωτία τα αντίστοιχα νούμερα ήταν 1.778 (δικαιούχοι) και 1.297 (απογραφέντες)

Πιο κραυγαλέα είναι η περίπτωση της Ζακύνθου, όπου 700 άνθρωποι λάμβαναν επίδομα τυφλότητας. Στις αρμόδιες υγειονομικές επιτροπές προσήλθαν μόλις 100 και από αυτούς διαπιστώθηκε ότι οι 60 είναι τυφλοί. Η κατάσταση ήταν γνωστή από το 2003, αλλά εκατοντάδες άνθρωποι συνέχισαν να επιβαρύνουν τα κρατικά ταμεία, χωρίς να δικαιούνται οικονομική στήριξη...

flashnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: