19.3.12

Τελετή παράδοσης-παραλαβής από τον Γιώργο Παπανδρέου στον Ευάγγελο Βενιζέλο


Αλλαγή σκυτάλης στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να αναλαμβάνει και επίσημα τη θέση του 4ου προέδρου του Κινήματος.

Υποδεχόμενος στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ τον κ. Βενιζέλο, ο Γιώργος Παπανδρέου ανέφερε μεταξύ των άλλων ότι «είναι μια νέα αρχή και...
για τους δυο μας».

Ευχήθηκε στον νέο πρόεδρο «πολλή και καλή επιτυχία».

Αναφέρθηκε ειδικότερα στη στενή συνεργασία που είχαν κατά το διάστημα μετά τον Ιούνιο του 2011 όπου, όπως είπε, «ήταν καθοριστική φάση για να μπει σε θετική τροχιά η οικονομία και να δημιουργηθεί ελπίδα για τη χώρα. Έτσι θα συνεχίσουμε τη συνεργασία μας και στο μέλλον».

Ο κ. Βενιζέλος, από την πλευρά, του ευχαρίστησε τον κ. Παπανδρέου για την προσφορά του στην παράταξη και για τη δέσμευσή του να είναι κοντά στη νέα ηγεσία.

Τόνισε ότι κατά τη χθεσινή διαδικασία εκλογής του νέου προέδρου οι πολίτες που συμμετείχαν έδωσαν νέα φτερά στο ΠΑΣΟΚ και συμπλήρωσε οτι χθες αρχίσαμε να ανατρέπουμε στερεότυπα που είχαν αρχίσει να διαμορφώνονται.

Εν όψει των εκλογών ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι ο στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι πολύ μεγάλος και μίλησε για ανασύνταξη της χώρας, ώστε να μην ξαναγίνουν τα ίδια λάθη και να μην υποστούν οι πολίτες ποτέ στο μέλλον όσα υφίστανται τα τελευταία δυο χρόνια.

Πρέπει να επανιδρύσουμε την παράταξη, τη χώρα αλλά και την Ευρώπη η οποία σήμερα είναι μονόχρωμη και συντηρητική, ανέφερε ο κ. Βενιζέλος υπογραμμίζοντας ότι μόνο μέσα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο θα πετύχουμε.

Τα τελικά αποτελέσματα

Εν τω μεταξύ, η Επιτροπή Καταστατικού και Πιστοποίησης του ΠΑΣΟΚ έδωσε στη δημοσιότητα τα τελικά αποτελέσματα.

Στις 236.151 ανήλθε ο συνολικός αριθμός των πολιτών που προσήλθαν στις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Ιπποκράτους. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έλαβε 230.105 ψήφους, τα λευκά έφτασαν τις 4.662 και τα άκυρα 1.384.
NEA.

Δεν υπάρχουν σχόλια: