30.3.12

Μακελείο στη Γαλλία...


Τέσσερις έφηβοι στη Γαλλία δολοφόνησαν συμμαθητή τους και έκαψαν το πτώμα...
Τέσσερις έφηβοι ηλικίας 15 ως 17 ετών ομολόγησαν ότι εκτέλεσαν εν ψυχρώ ένα συμμαθητή τους με δύο σφαίρες στο κεφάλι, πριν κάψουν το πτώμα του σ’ ένα δάσος στη δυτική Γαλλία επειδή φοβόντουσαν ότι... θα τους κατέδιδε για μια διάρρηξη.

Οι ύποπτοι ως δράστες οδηγήθηκαν την Πέμπτη στο δικαστικό μέγαρο της Ρουέν, στη βορειοδυτική Γαλλία, όπου τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για δολοφονία. Στη συνέχεια οι τέσσερις ανήλικοι προφυλακίσθηκαν.

«Πρόκειται για δολοφονία, κάτι που είχε προμελετηθεί» είχε δηλώσει μερικές ώρες νωρίτερα ο εισαγγελέας της Ρουέν Μισέλ Σαντίγ. «Έχουμε ομολογίες και απτά στοιχεία».

Το πτώμα του θύματός τους, ενός 17χρονου έφηβου, βρέθηκε τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη από άνδρες της υπηρεσίας θηροφυλακής.

Η ανακάλυψη στον τόπο του εγκλήματος του κινητού τηλεφώνου του θύματος και ενός τμήματος από την τραπεζική κάρτα του επέτρεψε στους αστυνομικούς της Ρουέν να εντοπίσουν τους τέσσερις δράστες.

«Τον παρέσυραν σε μια αληθινή ενέδρα» δήλωσε ο αντισυνταγματάρχης Ιγκ Ζανέν της Χωροφυλακής της Ρουέν.

Όταν τέθηκαν υπό κράτηση την Τρίτη, μερικές ώρες μετά το έγκλημα, οι τέσσερις νεαροί είπαν ότι αποφάσισαν να απαλλαγούν από το συμμαθητή τους, επειδή ανησυχούσαν πως θα τους κατέδιδε για μια διάρρηξη που είχε γίνει στις αρχές Μαρτίου.

Το όπλο που χρησιμοποιήθηκε, ένα πιστόλι 5,5 χιλιοστών, προερχόταν από τη διάρρηξη αυτή. Βρέθηκε σε γειτονική λίμνη, έπειτα από υπόδειξη των τεσσάρων νεαρών.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, οι νεαροί είχαν προγραμματίσει τη δολοφονία: είχαν καλέσει επανειλημμένα το θύμα στο κινητό τηλέφωνό του και ένας απ’ αυτούς είχε πάει να τον πάρει με σκούτερ για να τον οδηγήσει στον τόπο του εγκλήματος.

Μόλις το θύμα, ο 17χρονος Αλεξάντρ, έφτασε στο σημείο της δολοφονίας, τον έβαλαν να καθίσει σ’ ένα κορμό και τον σκότωσαν με δύο σφαίρες στον αυχένα, πριν ρίξουν στο σώμα του βενζίνη και το κάψουν, διευκρίνισε η εισαγγελέας της Ντιέπ.

«Εκτέλεσαν τον Αλεξάντρ όπως εκτελούν ένα σκυλί» είπε η Άννα Κασταλντό, η μητέρα του θύματος, βγαίνοντας από το δικαστικό μέγαρο της Ρουέν.

Οι τέσσερις νεαροί αντιμετωπίζουν ποινή κάθειρξης 20 ετών.
in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: