28.3.12

Στην Αθήνα πια δεν έχουμε ζωή…


Λέτε η κρίση να κάνει κι ένα καλό; ...
Να αναστήσει δηλαδή την ελληνική επαρχία και τον πρωτογενή τομέα;
Κι όμως, έρευνα που διεξήχθη δείχνει ότι σχεδόν 1,5 εκατ. Ελληνες φλερτάρουν με την ιδέα να εγκαταλείψουν την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και να πάνε στην επαρχία προκειμένου να απασχοληθούν σε αγροτικές και...
κτηνοτροφικές εργασίες. Μάλιστα, περισσότεροι από 6 στους 10 που δηλώνουν έτοιμοι να επιστρέψουν είναι υψηλού μορφωτικού επιπέδου, δηλαδή με μεταπτυχιακό ή πανεπιστημιακό τίτλο.

Σύμφωνα με την έρευνα το 68,2% των ερωτηθέντων έχει σκεφτεί να φύγει, ενώ το 19,3% έχει προβεί ήδη σε συγκεκριμένες κινήσεις.

Πολλοί από τους… ενδιαφερόμενους δεν έχουν πρόβλημα με χαμηλότερες αποδοχές ενώ κατά κύριο λόγο τους αρέσει η ήρεμη ζωή. Εκτροφή σαλιγκαριών και ελαιόδεντρα είναι οι βασικές ασχολίες που θα ήθελαν να κάνουν όσοι θέλουν την επαρχία.

Τα στοιχεία της έρευνας είναι εξαιρετικά χρήσιμα για την πολιτεία. Κατ’ αρχάς δείχνουν ότι η ζωή στην πόλη, χωρίς δουλειά, με χαμηλούς μισθούς και έντονους ρυθμούς ζωής δεν αντέχεται από εκατομμύρια πολίτες.

Επίσης, είναι ένα καμπανάκι για τις μελλοντικές κυβερνήσεις οι οποίες πρέπει να δώσουν κίνητρα για την ενίσχυση της ελληνικής γεωργίας και κτηνοτροφίας. Ίσως τελικά η κρίση να έχει κάνει το καλό της. Να αφυπνίσει τους Έλληνες ώστε να πάψουν να ικετεύουν για μια θέση στο δημόσιο με 700 ευρώ και να γυρίσουν στην παραγωγή πρωτογενών προϊόντων. Και ίσως η ελληνική ύπαιθρος να είναι η διέξοδος της χώρας και το φάρμακο για την αντιμετώπισης της κρίσης...


http://www.antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: