9.3.12

Αντιδρούν οι έμποροι στην πώληση αγροτικών προϊόντων από τους δήμους...


«Δεν είναι δυνατόν οι δήμοι να αναλαμβάνουν το ρόλο του λιανοπωλητή τροφίμων, την ίδια ώρα που οι καταστηματάρχες κατεβάζουν ρολά ο ένας μετά τον άλλο» υποστηρίζει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο, αντιδρώντας στις πρωτοβουλίες για διάθεση αγροτικών προϊόντων με παράκαμψη των μεσαζόντων.

Το...
Επιμελητήριο παραδέχεται ότι «κάθε προσπάθεια προς την κατεύθυνση της εξάλειψης της αισχροκέρδειας των μεσαζόντων και των καρτέλ θα πρέπει να ενισχύεται από την οργανωμένη πολιτεία, με στόχο τη στήριξη και προστασία του τελικού καταναλωτή».

Αμφισβητεί όμως ότι οι δήμοι μπορούν διαθέτουν ευπαθή προϊόντα, όπως το κρέας ή το λάδι, με πωλήσεις «στην άκρη του δρόμου, χωρίς ίχνος τήρησης των κανόνων υγιεινής, με πωλήσεις χωρίς την έκδοση αποδείξεων».

Το Επιμελητήριο τονίζει στην ανακοίνωσή του ότι η λύση για το πρόβλημα των τιμών μπορεί να επέλθει μόνο από τον περιορισμό των καρτέλ και των μεσαζόντων μέσω της ισχυροποίησης της Επιτροπής Ανταγωνισμού και της επίλυσης των προβλημάτων της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Στο μεταξύ, η λίστα των δήμων που μεσολαβούν για την απευθείας πώληση προϊόντων μεγαλώνει. Ο Δήμος Πεντέλης, για παράδειγμα, ανακοίνωσε ότι δέχεται προπαραγγελίες για πατάτα, με «διαπραγματεύσιμη» τιμή 0,30 ευρώ το κιλό, ολόκληρα αμνοερίφια για το Πάσχα προς 6,5 ευρώ το κιλό, λάδι προς 16 ευρώ τα πέντε λίτρα και θυμαρίσιο μέλι προς 8 ευρώ ανά συσκευασία των 700 γραμμαρίων...

NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια: