3.3.12

Τα γυρίζει τωρα ο Γκίντο Βεστερβέλε...


«Αναγνωρίζουμε την προσπάθεια του ελληνικού λαού και συμμεριζόμαστε τους Έλληνες. Η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη. Η Ελλάδα είναι μέρος της... Ευρωζώνης και εργαζόμαστε για να συνεχίσουμε τον κοινό δρόμο. Έτσι, θέλω να εκφράσω τον μεγάλο σεβασμό γι’ αυτό που κάνει η Ελλάδα, ο ελληνικός λαός και οι Έλληνες πολιτικοί τους τελευταίους μήνες».

Σε αυτή την δήλωση-στροφή 180 μοιρών προχώρησε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Γκίντο Βεστερβέλε, σε συνέντευξή του στα «Νέα». Μάλιστα, πήρε αποστάσεις από τον υπουργό Εσωτερικών κ.Φρίντριχ, που ως πρώτο μέλος της κυβέρνησης Μέρκελ ζήτησε να δοθούν κίνητρα στην Ελλάδα για να εγκαταλείψει το ευρώ.

Ο κ.Βεστερβέλε εξέφρασε την στήριξή του για την προσπάθεια που καταβάλει ο Λουκάς Παπαδήμος και η κυβέρνηση και κάλεσε να «πέσουν οι τόνοι» στις ελληνογερμανικές σχέσεις, τονίζοντας ότι «δεν πρέπει να ρίχνουμε λάδι στη φωτιά». Το κλειδί για την υπέρβαση της κρίσης στην Ελλάδα είναι η ανάπτυξη με ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και όχι με νέα χρέη, όπως είπε. Τέλος, αναφερόμενος στις επερχόμενες εκλογές, σημείωσε ότι έχει εμπιστοσύνη στην «παλιά δημοκρατία» στην Ελλάδα, την οποία του εμφύσησε και ο δάσκαλός του καθηγητής Δημήτρης Τσάτσος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: