22.3.12

Ο φόβος για επεισόδια ... φέρνει συσκέψεις!..


Ειρηνική παρέλαση και όχι υπό το καθεστώς αστυνομικών μέτρων επιθυμεί η Περιφέρεια Κρήτης για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου. Ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, Ευ.Κουκιαδάκης συζητά αυτή την ώρα με ... αστυνομικούς διευθυντές, τον τρόπο που θα περιφρουρηθεί η ομαλή διεξαγωγή της παρέλασης της Κυριακής, ενώ αύριο ή το Σάββατο θα συγκαλέσει ευρύτατη σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των φορέων και όλων των κομμάτων, με αίτημα τη διασφάλιση του ειρηνικού χαρακτήρα των εορτασμών.

Μετά τα παρατράγουδα της 28ης Οκτωβρίου με τα αυγά και ... τα ζαρζαβατικά ο σχεδιασμός μελετάται λεπτομερώς προκειμένου, εί δυνατόν, να διασφαλιστεί ότι δε θα σημειωθούν ξανά έκτροπα.

"Όποιος θέλει, ειρηνικά, μπορεί να διαδηλώσει την αντίθεσή του, χωρίς όμως να εμποδίσει την παρέλαση" - δήλωσε ο κ.Κουκιαδάκης, εκφράζοντας την ελπίδα ότι οι Ηρακλειώτες πολίτες θα απομονώσουν τις ακραίες αντιδράσεις που θα αμαυρώσουν την ιστορική αυτή μέρα. "Θέλουμε η παρέλαση να διεξαχθεί με σεβασμό στη μνήμη των αγωνιστών και με μεγαλύτερο σεβασμό στα παιδιά που θα παρελάσουν" - πρόσθεσε ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, τονίζοντας ότι σέβεται όλες τις αντιδράσεις και ότι καταλαβαίνει τον κόσμο που δοκιμάζεται. "Πρέπει, όμως, να είναι όλος ο κόσμος μαζί μας για να αποφύγουμε τις ακρότητες" - είπε ο ίδιος, εκφράζοντας την έκπληξή του για την κινητοποίηση των τελευταίων ημερών στο διαδίκτυο για διαμαρτυρίες και αντισυγκεντρώσεις.

Σύμφωνα με τον κ.Κουκιαδάκη, αυτό που επιθυμεί η περιφέρεια, δεν είναι μια παρέλαση βασισμένη σε αστυνομικά μέτρα. Σε ότι αφορά το χώρο διεξαγωγής της παρέλασης, ο αντιπεριφερειάρχης εξέφρασε την άποψη ότι δεν πρέπει να αλλάξει ο χώρος των επισήμων, κάτι το οποίο, όμως, θα συναποφασιστεί με τις αστυνομικές αρχές, ενώ στο "τραπέζι" τίθεται ακόμη και το ενδεχόμενο να μην υπάρξει καν εξέδρα για τους "επίσημους".

Εν τω μεταξύ για τον προγραμματισμό ενόψει της παρέλασης της 25ης Μαρτίου αλλά και του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ του ΟΦΗ και του Παναθηναϊκού, ο αστυνομικός διευθυντής Ηρακλείου, Μ.Κοντοδιάκος βρίσκεται σήμερα στα Χανιά, όπου πραγματοποιούνται συσκέψεις.
cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: