27.3.12

Μπαράζ πυρκαγιών στο Πήλιο με ...τρεις συλλήψεις


Νέα φωτιά τα ξημερώματα και αναζωπύρωση στις Μηλιές Μαγνησίας...
Μπαράζ πυρκαγιών χθες στο Πήλιο, σε διάστημα μιάμισης ώρας, με τη μεγαλύτερη στο Κατηχώρι. Νέα πυρκαγιά στη 1.20 τα ξημερώματα στον Άγιο Γεώργιο Νηλείας και αναζωπύρωση στις Μηλιές. Συλλήψεις τριών...

αγροτών που φέρονται να έβαλαν φωτιά σε ξερά χόρτα, χωρίς τη λήψη μέτρων.

Υπενθυμίζεται ότι για απροσεξία παραπέμπει η Πυροσβεστική Υπηρεσία τρεις αγρότες, από την αμέλεια των οποίων ξέσπασαν οι φωτιές σε Κατηχώρι, Ζαγορά και Ανήλιο, καθώς η προανάκριση «έδειξε» συγκεκριμένα άτομα που ευθύνονται για τις πρώτες πυρκαγιές της χρονιάς.

Για τη φωτιά στην περιοχή Αγ. Δημήτριος υπεύθυνος θεωρείται 45χρονος αγρότης και για την πυρκαγιά στο Ανήλιο ένας 68χρονος συνάδελφός του, που προσήχθησαν στην Πυροσβεστική.

Οι δύο δράστες έδωσαν κατάθεση στο Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής και με εντολή του εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού ορίστηκε σε βάρος τους τακτική δικάσιμος, που θα οριστεί με την παράδοση της δικογραφίας από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Όσον αφορά στη μεγάλη πυρκαγιά του Κατηχωρίου, δράστης φέρεται να είναι ένας 50χρονος αγρότης, που ήδη κατέθεσε στην Πυροσβεστική για το λάθος του να κάψει κλαδιά και να του ξεφύγει η πυρκαγιά. Ωστόσο, ο εισαγγελέας, πρόκειται να αποφανθεί αν θα τον αφήσει ελεύθερο ή τον δικάσει, στο πλαίσιο του αυτόφωρου, ανάλογα με την εξέλιξη της φωτιάς και εφόσον η Πυροσβεστική Υπηρεσία δώσει πλήρη κατάσβεση.

Στο μεταξύ, από την Πυροσβεστική έγινε γνωστό ότι μετά το μεσημέρι σήμερα ξέσπασαν και άλλες μικροεστίες φωτιάς στη Μπούφα, στη Φυλάκη Αλμυρού και στη Σκόπελο, που όμως οι πυροσβεστικές δυνάμεις πρόλαβαν και έσβησαν πριν λάβουν διαστάσεις.

Από την Πυροσβεστική επισημαίνεται ότι ναι μεν επιτρέπεται η καύση κλαδιών και ξερών χόρτων, αυτή την περίοδο, ωστόσο, επειδή υπάρχει διακύμανση των ανέμων, οι αγρότες δεν παύουν να είναι υπεύθυνοι για οποιαδήποτε καταστροφή από πυρκαγιά που προκαλούν οι ίδιοι...
www.magnesianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: