23.3.12

«Ναι» στη γερμανική βοήθεια, αλλά «όχι» στην ανάμειξη, λέει η Άννα Διαμαντοπούλου...


Η Ελλάδα αποζητά ενεργά τη γερμανική βοήθεια, δήλωσε την Παρασκευή στο Βερολίνο η υπουργός Ανάπτυξης Άννα Διαμαντοπούλου, για να αντικρούσει την κριτική του Γερμανού ομολόγου της Φίλιπ Ρέσλερ ότι η Αθήνα αρνείται να δεχθεί κάθε υποστήριξη.

«Υπήρχε στην Ελλάδα η εσφαλμένη αντίληψη ότι...

(η γερμανική βοήθεια) αποτελούσε ανάμειξη» είπε η κ. Διαμαντοπούλου κατά τη διάρκεια συνομιλιών με τον Φ.Ρέσλερ και εκπροσώπους της γερμανικής βιομηχανίας, όπως μετέδωσε το Reuters.

Η Ελλάδα επιθυμεί τεχνική βοήθεια από τη Γερμανία και άλλα κράτη της ΕΕ, πρόσθεσε η υπουργός Ανάπτυξης, τονίζοντας όμως ότι αυτή πρέπει να παράσχεται στη βάση ισότιμης πολιτικής συνεργασίας. Μέρος της ευθύνης για το αντιγερμανικό κλίμα που επικρατεί στην Ελλάδα φέρουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και των δύο κρατών, συμπλήρωσε.

Η κ. Διαμαντοπούλου άσκησε εμμέσως κριτική και στο Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Ναι μεν έπραξε πολλά για την Ελλάδα, είπε η κ. Διαμαντοπούλου, αλλά η παραίνεσή του να μη γίνουν πρόωρες εκλογές στη χώρα ερμηνεύτηκε ως ανάμειξη στα εσωτερικά της.

«Σας διαβεβαιώνω όμως ότι η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων συνεχίζει να διάκειται πολύ θετικά απέναντι στην Ευρώπη και τη Γερμανία» δήλωσε η Ελληνίδα υπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: