7.3.12

ΕΣΡ: Πρωτιά ΠΑΣΟΚ στα κανάλια...


Τη συντριπτική επικράτηση του ΠΑΣΟΚ σε ό,τι αφορά την απόδοση τηλεοπτικού χρόνου από τα κεντρικά δελτία ειδήσεων τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας, δείχνουν τα στοιχεία για την... «Πολιτική Πολυφωνία για το έτος 2011», τα οποία έδωσε χθες στη δημοσιότητα το ΕΣΡ

Ειδικότερα το ΠΑΣΟΚ, το οποίο κατά το μεγαλύτερο διάστημα του 2011, ήταν κυβερνών κόμμα, στους 4 από τους 7 υπό εξέταση σταθμούς (Alpha, Alter, Ant1 Mega, NET, ΣΚΑΪ και Star), πήρε ποσοστό μεγαλύτερο από το 50% του χρόνου, έχοντας αποσπάσει στις εκλογές του 2009 ποσοστό 43,9%.

Αντίθετα η Νέα Δημοκρατία η οποία απέσπασε ποσοστό 33,5% στις εκλογές, σε ό,τι αφορά τα μερίδια των καναλιών πήρε μερίδιο χαμηλότερο από το 25% του συνολικού χρόνου που αποδόθηκε στα κόμματα, στα 6 από τα 7 κανάλια.

Παρά το ότι τα δύο μεγάλα κόμματα κατέχουν το μεγαλύτερο μερίδιο του συνολικού τηλεοπτικού χρόνου, η κατάσταση στα λεγόμενα μικρά (βάσει εκλογικού ποσοστού) κόμματα παρουσιάζει διαφορετική εικόνα. Ειδικότερα το ΚΚΕ το οποίο απέσπασε ποσοστό 7,5%, στις εκλογές πήρε ποσοστό χαμηλότερο από αυτό που του αναλογεί στα 4 από τα 7 κανάλια ενώ σε 2 από αυτά, πήρε υψηλότερο.

Ο ΛΑΟΣ, πήρε σε όλα τα κανάλια μερίδιο υψηλότερο από αυτό που του αναλογούσε (5,6%), ενώ πολύ πιο «κερδισμένος» -και λόγω της διάσπασης που επήλθε εντός του έτους είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, που στη συνέχεια έγινε ΣΥΡΙΖΑ και Δημοκρατική Αριστερά.

Το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ υπερβαίνει στα 6 από τα 7 κανάλια (εκτός του ΣΚΑΪ), κατά πολύ το ποσοστό που απέσπασε το κόμμα στις εκλογές (4,6%)
naftemporiki.gr .

Δεν υπάρχουν σχόλια: