11.3.12

Ετοιμάζουν αγωγή κατά της Ελλάδας ...


Αγωγή εναντίον της ελληνικής κυβέρνησης ετοιμάζουν οι Γερμανοί μικροεπενδυτές, οι οποίοι θεωρούν ότι η ενεργοποίηση της υποχρεωτικής ρήτρας συλλογικής δράσης δεν συνάδει με το Δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε. .. συνέντευξή του σήμερα στην Γερμανική Ραδιοφωνία, το μέλος του ΔΣ του Συνδέσμου για την Προστασία των Επενδυτών Κεφαλαίου Ντάνιελ Μπάουερ, εξηγεί ότι θα ληφθούν νομικά μέτρα, με στόχο τουλάχιστον οι μικροεπενδυτές να λάβουν το 100% των απαιτήσεών τους.

«Υπάρχουν παραδείγματα σε άλλες χώρες που έχουν δείξει ότι κυρίως τα hedge funds κέρδισαν στα δικαστήρια» σημειώνει και επισημαίνει ότι από την ιστορική αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους πλήττονται κυρίως οι μικροεπενδυτές με βραχυπρόθεσμα ομόλογα, καθώς, όπως λέει, πρέπει να ανταλλάξουν τα ομόλογά τους με ομόλογα διάρκειας έως και 30 ετών, αλλά για πολλούς από αυτούς, λόγω ηλικίας, δεν έχει απολύτως κανένα νόημα.

Όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο κ. Μπάουερ τονίζει ακόμη ότι στην Ελλάδα συζητείται η προνομιακή μεταχείριση των μικροεπενδυτών και δηλώνει ότι ακόμη και στην περίπτωση χρεοκοπίας ενός κράτους, δεν πρέπει να παραβιάζονται οι άρχες της νομιμότητας.
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: