28.3.12

Πάλι προκαλεί ο δήμαρχος των Σκοπίων...


Ο δήμαρχος των Σκοπίων κατάφερε να γίνει «διάσημος» στην Ελλάδα με τις συνεχόμενες προκλήσεις του. Ο Κότσε Τραϊανόφσκι έχει γεμίσει τα Σκόπια με το όνομα «Μακεδονία», η «Γέφυρα του Φίλιππου του Β’ της Μακεδονίας», η...
.
οδός «Μακεδονικής Φάλαγγας», οι «Σέρρες», Η «Έξοδος στο Αιγαίο». Είναι ένα δείγμα από τους δρόμους και τις γέφυρες των Σκοπίων που φέρουν ελληνικά ονόματα και σχεδιαστής είναι ο επικεφαλής του Δήμου, ο δήμαρχος Κότσε Τραϊνόφσκι, που με αυτόν τα Σκόπια «μπαίνουν» στην σύγχρονη ελληνική ιστορία”, αναφέρει χαρακτηριστικά το σκοπιανό δημοσίευμα

Όλα τα παραπάνω – συνεχίζει το δημοσίευμα- βρίσκονται σε επερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Άγγελος Κολοκοτρώνης προς το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Το κόμμα του Καρατζαφέρη απαιτεί η Αθήνα να λάβει μέτρα και να αντιδράσει προς την κυβέρνηση των Σκοπίων για να σταματήσει τις προκλήσεις.

Και η Δεξιά και η αριστερά, όλα τα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα κρατούν την ίδια στάση στο θέμα των Σκοπίων, σημειώνει το δημοσίευμα και συνεχίζει:

Στο ίδιο πνεύμα της ριζοσπαστικής αυτής επιστολής, με ανάλογο περιεχόμενο έστειλε πρόσφατα και η επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας στα Σκόπια, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου. Οι αντιδράσεις εντείνονται ιδιαίτερα την προεκλογική περίοδο.

Ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Δήμας, παραδέχθηκε ότι η Ελλάδα δεν έχει καμία πρόθεση να αλλάξει πολιτική. Πριν ακόμη από την ετυμηγορία της Χάγης, η ελληνική κυβέρνηση κατάφερε να πείσει το ΝΑΤΟ και την ΕΕ για τον αποκλεισμό των Σκοπίων.

Εξάλλου, για το αρνητικό αντίκτυπο στην κοινωνία των Σκοπίων, εξαιτίας του αποκλεισμού που επιβάλει η Ελλάδα, επεσήμανε και Αλβανός πρωθυπουργός, Σαλί Μπερίσα, σε αναφορά του, στα πρόσφατα περιστατικά βίας μεταξύ Σλάβων και Αλβανών, μέσω της αλβανικής τηλεόρασης ‘Κλαν’, γράφει, χαρακτηριστικά το δημοσίευμα...


newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια: