21.3.12

«Καταπέλτης» για Παναθηναϊκό...


Φωτιά και λάβρα" για τον Παναθηναικό -όπως αναμενόταν- είναι το κατηγορητήριο, που συντάχθηκε από τη Πειθαρχική Επιτροπή της Superleague για τα επεισόδια που έγιναν στο ΟΑΚΑ.

Με βάση την πειθαρχική δίωξη, που ... άσκησε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Κωνσταντίνος Πετρόπουλος σε βάρος της "πράσινης" ΠΑΕ, το "τριφύλλι" θα απολογηθεί για επεισόδια "ευρείας κλίμακας («εκτεταμένα») επεισόδια, πριν την έναρξη, κατά την εξέλιξη και μετά την οριστική διακοπή του αγώνα (82o λεπτό), από τα οποία προξενήθηκαν σοβαρές σωματικές βλάβες σε πρόσωπα και εκτεταμένες καταστροφές ξένης περιουσίας".

Η συγκεκριμένη φράση στη πειθαρχική δίωξη δείχνει ξεκάθαρα, ότι έρχεται πραγματικός "καταπέλτης" για τον Παναθηναικό, αφού οδεύει ολοταχώς για απώλεια με 0-3 του ντέρμπι από τον Ολυμπιακό, αφαίρεση 3 βαθμών από το φετινό πρωτάθλημα, 2 για το νέο, "λουκέτο" στο ΟΑΚΑ για 1-2 αγωνιστικές, βαρύτατο χρηματικό πρόστιμο (θα αγγίξει τις 200χιλ)!

Όλα αυτά άλλωστε προβλέπονται στο άρθρο 21 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (ΚΑΠ), όσο και στο άρθρο 15 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, που έχουν συμπεριληφθεί στη κλήση για απολογία, η οποία συντάχθηκε από την Πειθαρχική Επιτροπή της Superleague, με βάση τη πειθαρχική δίωξη του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα.

Οι "πράσινοι" θα απολογηθούν αύριο στις 1μμ και λογικά ως το βράδυ θα μάθουν και τυπικά τα άσχημα μαντάτα.

Η κλήση αναφέρει κατά γράμμα: «Βάσει των αναφερομένων στο από 18/3/2012 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε κατ’ αρθ. 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), στην Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα και της συνημμένης και συγκοινοποιούμενης υπ΄αριθμ. πρωτ. 9934/2012 πειθαρχικής δίωξης του Ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα, καλείσθε ενώπιον μας την Πέμπτη 22-3-2012 και ώρα 13:00 και συντέμνοντας την προθεσμία κλητεύσεως στις είκοσι τέσσερις (24) ώρες κατ’ άρθρο 9 του Δικονομικού Κανονισμού Λειτουργίας Πειθαρχικών Επιτροπών, προς απολογία»: Για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της καθώς επίσης και για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Παναθηναϊκός-ΠΑΕ Ολυμπιακός. * Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ και 1 επ, 21 του Κ.Α.Π. της ΕΠΟ".
woop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: