24.3.12

ΚΥΠΡΟΣ: Μεγάλη απάτη με «πειραγμένες» αντλίες καυσίμων...


Λάρνακα: Σπείρα φαίνεται να βρίσκεται πίσω από τις υποθέσεις απάτης σε βάρος πολιτών από πρατηριούχους καυσίμων. Πέραν της περίπτωσης 28χρονου διαχειριστή πρατηρίου στη Λάρνακα, ο οποίος συνελήφθη και τέθηκε υπό 6ήμερη κράτηση για επεμβάσεις στα... ηλεκτρονικά συστήματα του πρατηρίου με αποτέλεσμα οι πελάτες να παίρνουν λιγότερη ποσότητα καυσίμων από εκείνη για την οποία πλήρωναν, η Αστυνομία διερευνά άλλες δύο περιπτώσεις στη Λευκωσία.

Αυτό ανέφερε στο Δικαστήριο ο εξεταστής της υπόθεσης, ο οποίος αποκάλυψε ότι ο 28χρονος είναι αδερφός με τον διαχειριστή του ενός πρατηρίου στη Λευκωσία.

Ο εξεταστής της υπόθεσης ανέφερε επίσης ότι το πρατήριο στη Λάρνακα άνοιξε το Μάιο του 2011 και διεξάγονται έρευνες για να διαπιστωθεί πότε τοποθετήθηκαν οι μηχανισμοί αλλοίωσης στις αντλίες.

Πρόσθεσε ότι στο πρατήριο είχε τοποθετηθεί μηχανισμός, ο οποίος με το πάτημα ενός κουμπιού ενεργοποιείτο με αποτέλεσμα να υπάρχει μειωμένη ροή καυσίμων κατά 5%.

Η υπόθεση ήρθε στο φως ύστερα από καταγγελία εταιρείας πετρελαιοειδών, η οποία διαπίστωσε ότι τα έσοδα της εταιρείας ήταν περισσότερα από τις ποσότητες καυσίμων που πωλούσε.

Ακολούθησε έρευνα από μέλη του Τμήματος Ανιχνεύσεως Λάρνακας και λειτουργούς του υπουργείου Εμπορίου.

Υπήρχαν υπόνοιες για δύο πρατήρια

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Πρατηριούχων, Στέφανος Στεφάνου σε δηλώσεις στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ ανέφερε ότι εδώ και καιρό υπήρχε υπόνοια για δύο πρατήρια επειδή πωλούσαν τα καύσιμα δύο και τρία σεντ πιο φθηνά.

Με τόσο χαμηλές τιμές, είπε ο κ. Στεφάνου, δεν θα μπορούσαν να καλυφθούν τα έξοδα.

Τα δύο πρατήρια ανήκουν σε συγγενικά άτομα.

Ο κ. Στεφάνου διευκρίνισε επίσης ότι το συγκεκριμένο πρατήριο δεν είναι μέλος του Συνδέσμου και τόνισε ότι τα κρούσματα απάτης από οπουδήποτε κι αν προέρχονται πρέπει να πατάσσονται...


philenews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: