20.3.12

Στο ΣτΕ για το κόψιμο των μισθών ...


Σε σύγκρουση με την κυβέρνηση η ΠΟΕΣΥ. Μετά την υπόθεση του κουρέματος των ομολόγων των ταμείων, ανοίγει ένα νέο μέτωπο μεταξύ των δύο πλευρών. Η ΠΟΕΣΥ ζητάει να ακυρωθεί η ... 6/28-2-2012 Πράξη του υπουργικού συμβουλίου, που εκδόθηκε σύμφωνα με τις επιταγές του Μνημονίου 2. καταργεί την προστασία των εργαζομένων από τις απολύσεις , μειώνει τον κατώτατο βασικό μισθό κατά 22% και για τους νέους κάτω των 25 ετών η μείωση φτάνει το 32%.



Η ΠΟΕΣΥ στην προσφυγή της υποστηρίζει πως «η Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου υπερβαίνει την νομοθετική εξουσιοδότηση, που έχει δοθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο βάσει του άρθρου 1 παρ. 6 του νόμου 4046/2012» . Κατά την Ομοσπονδία «το Υπουργικό Συμβούλιο νομοθέτησε, υποκαθιστώντας αντισυνταγματικά την Βουλή των Ελλήνων, εισάγοντας ρυθμίσεις αντίθετες στο γράμμα του νόμου και κατά συνέπεια άσκησε νομοθετική εξουσία κατά ανεπίτρεπτο συνταγματικά τρόπο». Ακόμη στην προσφυγή υποστηρίζεται πως «η ίδια η νομοθετική εξουσιοδότηση προς το Υπουργικό Συμβούλιο του άρθρου 6 ν. 4046/2012 είναι αντισυνταγματική, λόγω της γενικότητάς της» . «Η Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου παραβιάζει την αρχή της συλλογικής αυτονομίας (άρθρο 22 παρ. 2 του Συντάγματος) και την συνδικαλιστική ελευθερία (άρθρο 23 παρ. 1 του Συντάγματος)», συνεχίζει στην προσφυγή.

Τέλος, η Ομοσπονδία υποστηρίζει πως καταπατάει και το άρθρο 5 παρ. 1 του Συντάγματος το οποίο προβλέπει την ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας, συμμετοχή στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της Χώρας, καθώς επεμβαίνει σε συνεστημένες συμβατικές σχέσεις, χωρίς να υπάρχει επιτακτικός λόγος δημοσίου συμφέροντος, όπως απαιτεί η νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας.
media-industry.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: