26.3.12

Παρέλασε και η υποκρισία...


Παρακολούθησα το διήμερο που πέρασε και μια άλλου είδους παρέλαση: την παρέλαση της υποκρισίας κάποιων εκπροσώπων μέσων ενημέρωσης. Περιέγραφαν την... “πρωτοφανή αστυνόμευση” στα σημεία των παρελάσεων, στις εξέδρες των εκπροσώπων της Πολιτείας συνοδεύοντας τις περιγραφές με σχόλια: “Τους επισήμους φυλάνε χιλιάδες πραιτοριανοί”, “εμπόδισαν τον λαό να γιορτάσει την επέτειο”, “αποστείρωσαν το κέντρο της πόλης”, “πετάει ακόμη και αστυνομικό ελικόπτερο, αυτό είναι ντροπή” και άλλα ηχηρά παρόμοια.

Θα μπορούσε ίσως κάποιος να συμφωνήσει, αν δεν θυμόταν τους ίδιους ακριβώς να σκίζουν τα ρούχα τους την 28η Οκτωβρίου ωρυόμενοι: “Ανύπαρκτη αστυνομία”, “δεν...


...μπόρεσαν να προφυλάξουν την παρέλαση”, “κινδύνευσαν πολίτες και επίσημοι, άφαντη η αστυνομία”, “το κράτος έρμαιο, διελύθη η έννομη τάξη”.

Θυμόμαστε ασφαλώς τις σκηνές στη Θεσσαλονίκη την 28η Οκτωβρίου: κάποιοι τρελαμένοι απόστρατοι με στολές παραλλαγής (!) αγκαλιά με ακροαριστερούς και αγανακτισμένους μπαχαλάκηδες να διαλύουν τη “γιορτή του λαού”, βεβαίως στο όνομα του αγανακτισμένου λαού! Αλλά πού οφείλεται η αντινομία και η υποκρισία στα σχόλια κάποιων που περιέγραφαν και σχολίαζαν τα γεγονότα τον Οκτώβριο και το διήμερο που πέρασε; Μια εύκολη απάντηση είναι ότι τόσο η βία όσο και η πρόληψη και καταστολή πουλάνε. Σύμφωνοι, αλλά επιτρέψτε μου να πιστεύω ότι είναι και κάτι άλλο, ίσως σοβαρότερο: η ρηχή, η επιφανειακή αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων δίχως δεύτερη σκέψη από κάποιους συναδέλφους και “συναδέλφους”. Και ακόμα μια υποδόρια μόλυνση: “λαός” είναι ομάδες ταραχοποιών κάθε είδους.
parapolitiki.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: