1.3.12

Η ανάπτυξη στο επίκεντρο των επαφών του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες...


Το ζήτημα της ανάπτυξης είναι κυρίαρχο στην ατζέντα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες και αποτελεί πρώτη προτεραιότητα του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου. Ο πρωθυπουργός συνεχίζει τις... σχετικές επαφές του και σήμερα, Πέμπτη -θα συζητήσει για θέματα τουρισμού με τον αρμόδιο Επίτροπο Αντόνιο Ταγιάνι στο περιθώριο της Συνόδου-, ενώ την Τετάρτη έλαβε δέσμευση από την Κομισιόν για ταχεία εκταμίευση πόρων από το ΕΣΠΑ, ύψους 25 δισ. ευρώ.

Με τον αρμόδιο για θέματα Τουρισμού Ευρωπαίο επίτροπο Αντόνιο Ταγιάνι ο πρωθυπουργός αναμένεται να συζητήσει θέματα σχετικά με την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού.

Ο Λουκάς Παπαδήμος είχε χθες, Τετάρτη, συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και σειρά επιτρόπων. Ο πρόεδρος της Κομισιόν εμφανίστηκε διατεθειμένος να κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει τη χώρα να ξεφύγει από την ύφεση.

Σε αυτό το πλαίσιο, συμφωνήθηκε ότι θα εκταμιευθούν το ταχύτερο δυνατόν τα 12 δισ. ευρώ του ΕΣΠΑ, ενώ παράλληλα η χώρα μπορεί να προσβλέπει σε 7 δισ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων την προσεχή 4ετία.

Εξάλλου, ακόμη 6 δισ. ευρώ από το νέο δανειοδοτικό πακέτο της τρόικας θα διατεθεί για την εξόφληση οφειλών σε προμηθευτές του Δημοσίου. Συνολικά, εφόσον όλα προχωρήσουν εύρυθμα, η ρευστότητα θα ενισχυθεί με 25 δισ. ευρώ τα προσεχή 3 - 4 χρόνια.
in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: