15.3.12

ΚΥΠΡΟΣ: Πληθαίνουν οι πληροφορίες για επικείμενο ανασχηματισμό της κυβέρνησης...


Λευκωσία: Στους σχεδιασμούς του Προέδρου της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, φαίνεται πως βρίσκεται επικείμενος ανασχηματισμός του Υπουργικού Συμβουλίου. Το όλο θέμα έφερε την Πέμπτη στο προσκήνιο... πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του «Φιλελευθέρου», σύμφωνα με το οποίο η αλλαγή σκυτάλης ενδέχεται να περιοριστεί σε τρία Υπουργεία, αρχής γενομένης από το Υπουργείο Οικονομικών, αφού επίμονες είναι οι πληροφορίες που φέρουν τον Κίκη Καζαμία με το ένα πόδι στην έξοδο.

Από εκεί και πέρα συζητείται μετακίνηση του Νεοκλή Συλικιώτη στο Υπουργείο Εμπορίου και Βιομηχανίας με στόχο την επιτάχυνση των διαδικασιών για το φυσικό αέριο.

Ο κ. Συλικιώτης είναι επικεφαλής της διυπουργικής επιτροπής για το φυσικό αέριο. Επικρατέστερη διάδοχος του στο Υπουργείο Εσωτερικών φέρεται η τέως δήμαρχος Λευκωσίας, Ελένη Μαύρου.

Έγκυρες πηγές, που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, επιβεβαίωσαν μιλώντας και στο ΚΥΠΕ ότι επίκειται ανασχηματισμός του κυβερνητικού σχήματος.

Όπως αναφέρθηκε, ο ανασχηματισμός αυτός θα είναι περιορισμένος, επιβεβαιώνοντας πλήρως το δημοσίευμα του «Φιλελευθέρου».

Ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών Κίκης Καζαμίας, μιλώντας το πρωί στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ απέφυγε να απαντήσει ευθέως και έκανε αναφορά στο έργο που έχει ενώπιον του το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Άλλα δύο μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, ο υπουργός Εσωτερικών, Νεοκλής Συλικιώτης και η υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Πραξούλα Αντωνιάδου, όπου σύμφωνα με τον «Φ» αναμένονται να μετακινηθούν ή και να απομακρυνθούν από το Υπουργικό Συμβούλιο, δήλωσαν πως «είναι δικαίωμα του Προέδρου ο ανασχηματισμός».

Για το θέμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου, μιλώντας το μεσημέρι στην κρατική τηλεόραση, ανέφερε ότι ο ανασχηματισμός είναι ένα θέμα που αφορά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. «Αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κρίνει ότι μπορεί να γίνει ανασχηματισμός, τότε θα τον κάνει».

Νωρίτερα, κληθείς να σχολιάσει το θέμα του ανασχηματισμού, ο αναπληρωτής Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ, Σταύρος Ευαγόρου, περιορίστηκε να δηλώσει: «Ουδέν σχόλιο»...

philenews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: