13.3.12

Μπαρόζο: «Ατιμο να λέτε ότι η λύση για την Ελλάδα είναι η πτώχευση»...


Σκληρή απάντηση έδωσε σήμερα το μεσημέρι ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο στους ευρωσκεπτικιστές και υπερσυντηρητικούς ευρωβουλευτές, οι οποίοι κατά τη συνεδρίαση του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, πρότειναν για μία ακόμη φορά τη χρεοκοπία της Ελλάδας ή και την...

αποχώρησή της από το ευρώ.
«Τί προτείνετε δηλαδή για την Ελλάδα; Πτώχευση. Μας λέτε ότι η παράλυση, η κατάρρευση των σχολείων και των νοσοκομείων είναι η λύση για το πρόβλημα της Ελλάδας», διαμαρτυρήθηκε σε υψηλούς τόνους ο κ. Μπαρόζο, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle.

«Είναι άτιμο πολιτικά και πνευματικά να λέτε ότι η λύση είναι η πτώχευση. Οσοι θέλουν να βοηθήσουν την Ελλάδα, αντί να μας λένε συνέχεια ότι τίποτα δεν πρόκειται να πετύχει, καλύτερα θα ήταν να μας βοηθήσουν για να βοηθήσουμε κι εμείς την Ελλάδα».

Αμεση προτεραιότητα η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων
Ο πρόεδρος της Επιτροπής ανέφερε ότι πρώτη προτεραιότητα για την Ελλάδα πρέπει να είναι η εφαρμογή του δεύτερου προγράμματος οικονομικής βοήθειας με τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που αυτό συνεπάγεται. Δήλωσε ότι έχει συζητήσει με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο τις τεχνικές διευκολύνσεις στην παροχή οικονομικής βοήθειας, ενώ ανάλογη συζήτηση είχε τη Δευτέρα και με τον νέο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Βέρνερ Χόγερ.

Ζήτησε όμως και πανευρωπαϊκές πρωτοβουλίες για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που συμβάλλουν όσο κανείς άλλος στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, καθώς και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, από την οποία, όπως ανέφερε, η Ε.Ε. χάνει κάθε χρόνο πολύτιμους πόρους ύψους ενός τρισεκατομμυρίου ευρώ.

Μάλιστα ανέφερε μάλιστα ότι είχε υποστηρίξει τη σύναψη διμερούς συμφωνίας Ελλάδας - Ελβετίας για τη φορολόγηση των καταθέσεων πριν ακόμη υπογραφεί αντίστοιχη συνθήκη από την Ε.Ε. στο σύνολό της, αντικρούοντας έτσι τις αιτιάσεις ότι η ίδια η Κομισιόν δεν «καλοβλέπει» τη διμερή συμφωνία, γιατί κάνει τη δική της διαπραγμάτευση με την κυβέρνηση της Βέρνης.

Βαν Ρομπάι: Σημειώθηκε πρόοδος στο ζήτημα της Ελλάδας
Από την πλευρά του και ο επανεκλεγείς πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι χαιρέτισε την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στην Ελλάδα μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του PSI. Δήλωσε μάλιστα ότι η στρατηγική των Βρυξελλών αρχίζει να αποδίδει και ότι η Ευρώπη της κρίσης έχει φτάσει σε ένα σημείο καμπής, μετά από το οποίο αρχίζει η θετική πορεία- μία δήλωση για την οποία πάντως δέχθηκε πολλές επικρίσεις από ευρωβουλευτές που υποστηρίζουν ότι ωραιοποιεί την κατάσταση...


ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: