15.3.12

Τριτοκοσμικό το ελληνικό ΑΕΠ, λένε από την Ευρώπη!...


Πιο χαμηλά από χώρες της Άπω Ανατολής ο κατά κεφαλήν ελληνικός πλούτος. Ποια η πρόβλεψη για τα επόμενα χρόνια.
ΑΕΠ το οποίο προσεγγίζει σε τριτοκοσμικές χώρες εμφανίζει η Ελλάδα. Στο συμπέρασμα αυτό, το οποίο στηρίζεται σε συγκεκριμένα νούμερα, κατέληξαν αρμόδιες κοινοτικές αρχές (όπως για παράδειγμα το ... γερμανικό ινστιτούτο Ifo στο Βερολίνο), οι οποίες ενημέρωσαν την Αθήνα ότι ο ελληνικός πλούτος έχει «πέσει» πιο χαμηλά από αντίστοιχες περιουσίες χωρών της Άπω Ανατολής, που ανήκουν ακόμα στη σφαίρα του αναδυόμενου.

Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι το κατά κεφαλήν ΑΕΠ στην Ελλάδα σήμερα έχει διαμορφωθεί στο 94,3% του μέσου κοινοτικού, ποσοστό το οποίο θεωρείται και είναι πολύ χαμηλό για τα δεδομένα της Ευρωζώνης. Το χειρότερο; Σύμφωνα με τις ίδιες αρχές, οι προοπτικές για το αμέσως προσεχές διάστημα είναι κακές, καθώς η τάση είναι η αντιστοιχία να διαμορφωθεί προς το 90%, παρά προς το 100%. Δηλαδή, όσο περνάει ο καιρός, η ψαλίδα με την υπόλοιπη ΟΝΕ θα μεγαλώνει, αντί να κλείνει.

Το γεγονός θεωρείται και είναι εξαιρετικά ανησυχητικό, ιδιαιτέρως αν συνδυαστεί ότι επισήμως πλέον μέχρι και το 2013, η Ελλάδα δεν πρόκειται να βγει από την ύφεση. Το πιθανότερο δε είναι ότι το πρώτο θετικό πρόσημο στην ανάπτυξη να μπει από το 2014, αν και κανείς δεν βάζει το χέρι του στη …φωτιά, ως προς την επαλήθευση αυτής της πρόβλεψης, στις Βρυξέλλες αυτή τη στιγμή.
voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: