16.3.12

ΚΥΠΡΟΣ: Επικυρώθηκε η συμφωνία Κυβέρνησης - Εκκλησίας...


Για φορολόγηση των οικονομικών δραστηριοτήτων της Αρχιεπισκοπής...
Λευκωσία: Η Ιερά Σύνοδος σε έκτακτη συνεδρία της το πρωί, επικύρωσε την συμφωνία που ρυθμίζει φορολογικά ζητήματα μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Εκκλησίας της Κύπρου. Την απόφαση της Ιεράς Συνόδου ανακοίνωσε ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β΄, στον υπουργό Οικονομικών...,
Κίκη Καζαμία. Ο κ. Καζαμίας μετέβη στην Αρχιεπισκοπή ύστερα από πρόσκληση του Αρχιεπισκόπου. Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος και υπουργός Οικονομικών υπέγραψαν τη συμφωνία, η οποία τίθεται άμεσα σε ισχύ.

Η συμφωνία, στην οποία κατέληξαν ο υπουργός Οικονομικών και ο Διευθυντής του Ελεγκτικού Τμήματος της Εκκλησίας, Γιάννος Χαριλάου, εγκρίθηκε την περασμένη Τετάρτη από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τετάρτη, μετά τη συνεδρία του Υπουργικού, ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι, πρόκειται για μια συμφωνία που επιτεύχθηκε στη βάση της συμφωνίας του 2005, με τροποποίηση τεσσάρων σημείων.

Η Ιερά Σύνοδος στη σημερινή έκτακτη συνεδρία της ασχολήθηκε και με το θέμα της άρνησης των κατοχικών δυνάμεων να επιτρέψουν στον Επίσκοπο Καρπασίας Χριστόφορο να μεταβεί στα κατεχόμενα.

Επ’ αυτού η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε ομόφωνα όπως κανένα μέλος της μεταβεί στα κατεχόμενα έως ότου οι κατοχικές δυνάμεις άρουν το απαράδεκτο αυτό μέτρο και καλεί τους κληρικούς και το λαό να πράξουν το ίδιο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: