11.3.12

Νέος γύρος ελέγχων από τον Χορστ Ράιχενμπαχ...


Στην Αθήνα θα βρεθεί αύριο ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της ΕΕ για την Ελλάδα Χορστ Ράιχενμπαχ, προκειμένου να έχει μια σειρά από επαφές με κυβερνητικά στελέχη. Την Πέμπτη θα... παρουσιάσει τη δεύτερη έκθεση προόδου της Task Force για την Ελλάδα.
Η ειδική ομάδα εργασίας για την Ελλάδα άρχισε τις εργασίες της την 1η Σεπτεμβρίου 2011. Έκτοτε, εργάζεται σε στενή επαφή με τις ελληνικές αρχές για να εντοπίσει τις ανάγκες τους, καθώς και με τα κράτη μέλη και διεθνείς οργανισμούς που παρέχουν τεχνική βοήθεια. Πρόκειται να υποβάλλει τριμηνιαίες εκθέσεις στην Επιτροπή και την ελληνική κυβέρνηση σχετικά με την πρόοδο που σημειώνεται.

Η αποστολή της ειδικής ομάδας εργασίας της Επιτροπής συνίσταται αφενός στον προσδιορισμό και το συντονισμό του συνόλου της τεχνικής βοήθειας που χρειάζεται η Ελλάδα προκειμένου να φέρει σε πέρας το πρόγραμμα προσαρμογής της ΕΕ/ΔΝΤ και αφετέρου στην επιτάχυνση της απορρόφησης κονδυλίων της ΕΕ στην Ελλάδα, στοχεύοντάς τα σε μέτρα για την προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης, της ανταγωνιστικότητας, της δημιουργίας θέσεων απασχόλησης και της κατάρτισης.

Η πρώτη Ομάδας Δράσης εστιάζει:

-Στη βελτίωση του προγραμματισμού και στην επιτάχυνση της εκταμίευσης της χρηματοδοτικής συνδρομής από την πολιτική συνοχής της ΕΕ (ΕΣΠΑ).

-Στην εξασφάλιση αποτελεσματικής φορολογικής διοίκησης και υγιούς διαχείρισης των δημόσιων οικονομικών.

-Στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας της δημόσιας διοίκησης και την πάταξη της γραφειοκρατίας και των μη δικαιολογημένων διοικητικών διατυπώσεων.
24h.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: