25.3.12

Ένταση στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης (BINTEO)...


Γ. Μπουτάρης και Π. Ψωμιάδης παρακολούθησαν την παρέλαση από το δρόμο...
Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η μαθητική παρέλαση για την 25η Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια της οποίας επικράτησε ένταση ανάμεσα σε διαδηλωτές, οι οποίοι φώναζαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης και... του μνημονίου, και σε αστυνομικούς που τους εμπόδιζαν να φτάσουν στο οδόστρωμα της εξέδρας των επισήμων.

Συγκεκριμένα, ισχυρή αστυνομική δύναμη έχει παραταχθεί μπροστά από τους επισήμους και δεν επέτρεπε την πρόσβαση των πολιτών σε ακτίνα 100 μέτρων από την εξέδρα.

Στη διάρκεια της παρέλασης μέρος των μαθητών που συμμετείχε σε αυτή, δεν έστρεψε το κεφάλι στους επισήμους.
Πριν από την παρέλαση, οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν σε περίπου 20 προσαγωγές, ενώ εργαζόμενοι εκπαιδευτικοί, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, είχαν συγκεντρωθεί στον χώρο της παρέλασης, στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής.

Την κυβέρνηση εκπροσωπεί ο υφυπουργός Υγείας, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, ενώ παρίστανται ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μπουτάρης, ο βουλευτής Σταύρος Καλαφάτης (ΝΔ), ο ανεξάρτητος βουλευτής Κώστας Γκιουλέκας, ο σε αργία περιφερειάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Απόστολος Τζιτζικώστας, αλλά και ο Μητροπολίτης Άνθιμος, με εκπροσώπους των στρατιωτικών και λοιπών αρχών της πόλης.
Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, Ψωμιάδης και Μπουτάρης προτίμησαν να παρακολουθήσουν την παρέλαση από το δρόμο και όχι πάνω στην εξέδρα των επισήμων...
πηγη voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: