18.3.12

Η ηγετική ομάδα του Βενιζέλου...

Το ονόματα που ακούγονται για να αναλάβουν τις στρατηγικές θέσεις στο ΠαΣοΚ, οι συζητήσεις και το παρασκήνιο ...
Στη θεση του εκπροσωπου Τύπου του ΠαΣοΚ φαίνεται ότι τα ονόματα στα οποία καταλήγουν οι συνεργάτες του Bενιζελου είναι δύο: Η νεαρή δικηγόρος, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠαΣοΚ Χριστίνα Μανωλοπούλου και ο ... βουλευτής Μαγνησίας και καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Κ. Καρτάλης.
Ο κ. Βενιζέλος δεν έχει λάβει ακόμη τις αποφάσεις του. Ο Γραμματέας του ΠαΣοΚ κ. Μιχ. Καρχιμάκης, ο οποίος, όπως ήταν αναμενόμενο, στήριξε την υποψηφιότητα Παπουτσή, έχει περιοριστεί στον θεσμικό ρόλο του και δεν δημιουργεί προβλήματα στη νέα ηγετική ομάδα.

Την ερχόμενη εβδομάδα θα έχει συνάντηση με τον νέο πρόεδρο του ΠαΣοΚ και στην περίπτωση που παραιτηθεί, ο διάδοχός του θα αναζητηθεί προσωρινά από τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου. Τα πέντε «βενιζελικά» μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου - Π. Κουκουλόπουλος, Συλβάνα Ράπτη, Τόνια Αντωνίου, Ν. Σαλαγιάννης και Ν. Ανδρουλάκης - αποτελούν τον βασικό πυρήνα του επιτελείου του. Στο γραφείο της αντιπροεδρίας στην οδό Ζαλοκώστα μπαινόβγαιναν πολλοί βουλευτές, σταθερή πρόσκληση σε κάθε συνεδρίαση είχαν οι κκ. Β. Γερανίδης, Π. Ρήγας και Οδ. Κωνσταντινόπουλος, πολύ κοντά βρίσκονταν οι κυρίες Σοφία Γιαννακά και Εύα Καϊλή. Οι παλαιοί συνεργάτες του κ. Βενιζέλου στο υπουργείο Πολιτισμού κατά την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων κκ. Καρτάλης και Ν. Αλευράς διατηρούν ανέπαφους τους δεσμούς τους μαζί του. Σε αρκετές συσκέψεις συμμετείχαν και οι κκ. Ευ. Αργύρης και Χρ. Πρωτόπαπας.

Ο κ. Βενιζέλος είχε συνεχείς συζητήσεις είτε κατ' ιδίαν είτε από κοινού με τους κκ. Κ. Σκανδαλίδη και Α. Λοβέρδο. Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης το 2007 ήταν ο τρίτος υποψήφιος στην κούρσα της διαδοχής, τώρα όμως τάχθηκε ανεπιφύλακτα από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του κ. Βενιζέλου. Ο υπουργός Υγείας φλέρταρε με τη δική του υποψηφιότητα, εκτίμησε όμως ότι αν διεκδικούσε και εκείνος την προεδρία του ΠαΣοΚ θα διακινδύνευε έναν εμφύλιο ο οποίος θα κατέστρεφε τη μακρά φιλία του με τον κ. Βενιζέλο και την ενότητα της παράταξης. Ωστόσο ο κ. Λοβέρδος, όπως είναι φανερό από τις τοποθετήσεις του, διεκδικεί πλέον το δικό του ξεχωριστό στίγμα στο κόμμα.
Τις τελευταίες ημέρες ακούστηκε στα τηλέφωνα των δημοσιογράφων και μια γνώριμη φωνή από το 2007: ο γιατρός κ. Ι. Δατσέρης, ιστορικό στέλεχος του ΠαΣοΚ, φίλος και συμμαθητής του κ. Βενιζέλου, ο οποίος επέμενε από την πρώτη στιγμή ότι «το κλειδί των εξελίξεων θα είναι το Καταστατικό» και δικαιώθηκε. Παρών σχεδόν σε όλες τις συνεδριάσεις είναι και ο κ. Δ. Παναγιωτάκης, στενός φίλος του κ. Βενιζέλου και σύζυγος της κυρίας Ελένης Κούρκουλα, ο οποίος ενδέχεται να αναλάβει σημαντικό ρόλο στο ΠαΣοΚ.

Τη δική τους θέση στο επιτελείο έχουν οι διαχρονικοί συνεργάτες του κ. Βενιζέλου, οι κκ. Στ. Αγγελούδης και Ι. Ζαφειρόπουλος, και επίσης η κυρία Γιώτα Γαζή, αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας, και ο κ. Ι. Κουράκης, δήμαρχος Ηρακλείου, ο οποίος παρευρέθη σε αρκετές συναντήσεις.
πηγη parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: