6.3.12

Ερώτηση του κ. Π.Κουρουμπλή για κατασπατάληση χρημάτων στο Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν. ..


Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων κατέθεσε σήμερα ο βουλευτής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής προς τον κ. Υπουργό Υγείας σχετικά με το Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της κατατεθείσας Ερώτησης και ΑΚΕ:
«Κύριε Υπουργέ, είναι πλέον γνωστή η έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν», ένα ...



από τα πιο σύγχρονα νοσοκομεία της χώρας.
Αίσθηση ωστόσο προκαλούν στο πανελλήνιο, αποκαλύψεις που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας σχετικά με την κατασπατάληση χρημάτων στο Κοινωφελές Ίδρυμα. Μεγαλοστελέχη λάμβαναν υπέρογκους μισθούς επί σειρά ετών, τους οποίους και συνεχίζουν να λαμβάνουν μέχρι σήμερα εν μέσω κρίσης. Το γεγονός είναι τουλάχιστον προκλητικό όταν οι εργαζόμενοι - νοσηλευτικό, ιατρικό και διοικητικό προσωπικό - διεκδικούν τα δεδουλευμένα των τελευταίων τριών μηνών. Την κατάσταση επιβεβαιώνει πρόσφατο δελτίο τύπου που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Υγείας (17/02/2012), στο οποίο αναφέρεται ότι “παρά τις διαρκείς προσπάθειες της αρμόδιας πολιτικής ηγεσίας για την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν, οι προκλητικές μισθολογικές απολαβές των στελεχών του παραμένουν υψηλές”.
Η αδιαφάνεια συνεχίζει να βασιλεύει με την αδρά αμοιβή προσώπων που δεν προσφέρουν διακριτό έργο, ενώ περιρρέουσες πληροφορίες φέρουν το νοσοκομειακό ίδρυμα να αμείβει 135 υποτιθέμενους υπαλλήλους οι οποίοι ποτέ δεν προσέφεραν τις υπηρεσίες τους.
...

Δεν υπάρχουν σχόλια: