9.3.12

Ξεκίνησαν τα «συσσίτια της κρίσης» στα σχολεία...


Ξεκίνησαν με διανομή σάντουιτς τα «μοντέρνα συσσίτια» του υπουργείου Παιδείας σε έντεκα σχολεία της Αττικής. Σήμερα, Παρασκευή, στα σχολεία αυτά μοιράστηκαν για πρώτη φορά μικρογεύματα, κυρίως σάντουιτς, με ευθύνη του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, που ανέλαβε τελικά να... διεκπεραιώσει τη διαδικασία.

Με δεδομένο ότι στα συγκεκριμένα σχολεία δεν υπήρχουν καν κυλικεία, κατόπιν διαγωνισμού ανατέθηκε σε εταιρεία να παράγει και να διανέμει 1.146 σάντουιτς την ημέρα στους μαθητές τους.

Η διαδικασία, όπως λέει το υπουργείο, γίνεται με την μέγιστη δυνατή διακριτικότητα, ενώ το πρόγραμμα αφορά περιοχές χαμηλού βιοτικού επιπέδου, οι οποίες έχουν ενταχθεί στις Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας του υπουργείου Παιδείας.

Το χρονικό διάστημα παροχής σίτισης στους μαθητές θα είναι από σήμερα Παρασκευή 9 Μαρτίου έως τις 15 Ιουνίου εκτός διακοπών Πάσχα και επίσημων αργιών.

Για την κάλυψη της δαπάνης χρειάστηκε θα δοθεί έκτακτη επιχορήγηση από το υπουργείο Παιδείας, ενώ η επέκταση του προγράμματος παραμένει προς το παρόν αμφίβολη...


BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια: