10.3.12

Κακόγουστη φιέστα στην Καλαμάτα...



"Καλοσοριζουμε τον αυρινο πρωθυπουργο".
Περισσότερο με συγκέντρωση της κομματικής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας, παρά με τελετή εγκαινίων ενός έργου που θα δώσει άλλη προοπτική στον τόπο, έμοιαζε η... εκδήλωση που έγινε το πρωί στο Νέδοντα, για τη θεμελίωση της μεγάλης γέφυρας, παρουσία του Αντώνη Σαμαρά, του υπουργού του στο υπουργείο Υποδομών, Μάκη Βορίδη, και άλλων βουλευτών και πολιτικών της γαλάζιας παράταξης.
Το πλήθος πήρε παλμό και άρχισε να φωνάζει συνθήματα για τον Αντώνη Σαμαρά, όταν ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, τον προσφώνησε με πάθος, λέγοντας «καλωσορίζουμε με υπερηφάνεια τον αυριανό πρωθυπουργό μας, τον ηγέτη που ενσαρκώνει την αισιοδοξία και την ελπίδα για την πατρίδα και το έθνος».

Και ο υπουργός Υποδομών Μάκης Βορίδης, στην ομιλία του, κάλεσε τον κόσμο να ψηφίσει στις εκλογές που έρχονται τη Νέα Δημοκρατία και τον Αντώνη Σαμαρά, υπογραμμίζοντας ότι μόνο αυτή η ψήφος εγγυάται την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας και την εκτέλεση του οικονομικού προγράμματος για την έξοδο από την κρίση.

Από την πλευρά του, ο Αντώνης Σαμαράς μίλησε για τους στενούς δεσμούς του με την Καλαμάτα και τη Μεσσηνία, τόνισε ότι ο τόπος του λείπει πολύ, ενώ υπογράμμισε ότι ο νους του είναι στους ανθρώπους που βασανίζονται από την ανεργία, στους συνταξιούχους που συρρικνώθηκε άδικα το εισόδημά τους, ενώ πρόσθεσε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι η κατ’ εξοχήν λαϊκή παράταξη της χώρας.
Όσον αφορά στο έργο της γέφυρας και του περιμετρικού, ο Μάκης Βορίδης, σε συνέντευξη που έδωσε αργότερα από το γραφείο του δημάρχου, σημείωσε ότι το χρονοδιάγραμμα προβλέπει πως οι εργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί το Νοέμβριο του 2013 και τότε θα δοθεί ο αυτοκινητόδρομος στην κυκλοφορία.

Όσον αφορά στο τμήμα Παραδείσια – Τσακώνα, αλλά και στο Αλλαγή – Πράκτικερ, αυτά θα δοθούν στην κυκλοφορία περί τα τέλη του ερχόμενου Μάη.
Ο Μάκης Βορίδης διαβεβαίωσε ότι τόσο ο περιμετρικός όσο και ο υπόλοιπος αυτοκινητόδρομος, δεν αντιμετωπίζουν πλέον κανένα πρόβλημα, ενώ σημείωσε πως το υπουργείο δίνει αγώνα και για την Ολυμπία Οδό, για την οποία θα υπάρξει νέα συμφωνία με τις τράπεζες μέχρι το τέλος Μάρτιου. Όπως παρατήρησε, οι εξελίξεις με τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους δημιουργούν ευνοϊκό περιβάλλον, ώστε οι τράπεζες να συνεχίσουν τη χρηματοδότηση του έργου.

Κατά τα άλλα, ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, τόνισε ότι είναι ιστορική μέρα για την Καλαμάτα, γιατί το έργο που ξεκινά είναι τεράστιο και θα έχει τεράστια οφέλη. Υπογράμμισε ότι για το έργο έχουν μοχθήσει πολλοί, ειδική αναφορά έκανε όμως στον πρώην υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γιώργο Σουφλιά, στο βουλευτή Γιάννη Λαμπρόπουλο και στο Γιώργο Μπόμπολα, δημιουργό της κατασκευαστικής εταιρίας «Άκτωρ», παραχωρησιούχο του αυτοκινητόδρομου.
enimerosi24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: