23.3.12

Σαρώνουν τα δημοτικά ραδιόφωνα για χάρη των βαρόνων των ΜΜΕ...


Δήλωση Πέτρου Κωνσταντίνου, δημοτικού συμβούλου στο Δήμο Αθηναίων, με την «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας».

«Αντί ο Δήμαρχος Αθήνας Γ.Καμίνης να σπαταλάει χρόνο σε φιλοκυβερνητικές φιέστες φέρνοντας ανάπτυξη με ... μακέτες πεζοδρόμησης της Πανεπιστημίου και ρατσιστικές επιχειρήσεις σκούπα αγκαλιά με Χρυσοχοίδη, Σαμαρά και νεοναζί ας κοιτάξει να αποτρέψει την διάλυση της Δημοτικής Ραδιοφωνίας και του 984. Μάλλον ζητάμε ξανά υπερβολικά πράγματα για ένα Δήμαρχο-Συνήγορο των Μνημονίων και της Τρόικα. Το άρθρο 11 και το άρθρο 10 παρ 4 του πολυνομοσχεδίου «Ρυθμίσεις για την Τοπική Ανάπτυξη, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση- Ενσωμάτωση Οδηγίας 2009/50/ΕΚ» ανοίγουν το δρόμο για τη πλήρη κατεδάφιση της Δημοτικής Ραδιοφωνίας.

Με τον πιο αντιδημοκρατικό τρόπο ανοίγει το έδαφος για την παραπέρα μονοπώληση της ενημέρωσης μετατρέποντας την σε εμπόρευμα στα χέρια λίγων. Η χειραγώγηση των ΜΜΕ είναι ένα αντιδημοκρατικό ολίσθημα που πάει χέρι-χέρι με τα εξοντωτικά μέτρα του Μνημόνιου για να αποπληρωθεί το χρέος στους Τραπεζίτες. Είναι στο χέρι της δημοτικής πλειοψηφίας να διαλύσει μέχρι τις 31/12/2012 τους δημοτικούς ραδιοσταθμούς απολύοντας προσωπικό, καταργώντας συμβάσεις εργασίας, μεταφέροντας η όχι το προσωπικό σε άλλες θέσεις στο Δήμο χωρίς να προσδιορίζεται το μισθολογικό και ασφαλιστικό καθεστώς. Να αποσυρθούν χωρίς δεύτερη συζήτηση αυτές οι ρυθμίσεις.

Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες είναι ώρα να εγκαταλείψουν την τακτική της αναμονής και να καλέσουν απεργία διαρκείας σε όλο το κλάδο των ΜΜΕ όπου οι εργοδότες τρέχουν αν καταστρατηγήσουν συμβάσεις, να κόψουν μισθούς, να απολύσουν. Ο αγώνας των εργαζόμενων στην Ελευθεροτυπία έδειξε τις διαθέσεις και τις αντοχές, τώρα είναι η ώρα της γενίκευσης για να σαρωθούν οι αντεργατικές επιθέσεις.
Μόνο με μια απεργιακή ανταρσία διαρκείας, με ένα κίνημα εργατικού ελέγχου στους τόπους δουλειάς θα επιβάλουμε με το καλύτερο τρόπο να έχει ο απλός κόσμος έγκυρη ενημέρωση».
enimerosi24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: