25.3.12

Κόκκινος συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ....


Από τις 6 το πρωί βρίσκονται σε επιφυλακή 7.000 αστυνομικοί, οι οποίοι επιστρατεύτηκαν για τα μέτρα ασφαλείας κατά τη διάρκεια της σημερινής στρατιωτικής παρέλασης στο Σύνταγμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ όλο το ρεπορτάζ από τη χθεσινή μαθητική παρέλαση

Το κέντρο της Αθήνας θυμίζει φρούριο καθώς.... έχουν τοποθετηθεί εκατοντάδες κιγκλιδώματα κατά μήκος των Λεωφόρων Αμαλίας και Πανεπιστημίου ενώ ο αστυνομικός έλεγχος στους γύρω δρόμους είναι εξονυχιστικός. Η πρόσβαση στο σημείο όπου έχει στηθεί η εξέδρα των επισήμων θα επιτρέπεται μόνο σε όσους έχουν ειδική πρόσκληση ή διαπίστευση.



«Αστακός» η Μ. Αλεξάνδρου

Επί ποδός βρίσκονται 1.900 αστυνομικοί για τη μαθητική παρέλαση που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη. Η Λεωφόρος Μεγάλου Αλεξάνδρου γέμισε κάγκελα ενώ έως αργά χθες το βράδυ γερανοί της τροχαίας είχαν απομακρύνει όλα τα σταθμευμένα Ι.Χ..

Χωρίς εξέδρα επισήμων η παρέλαση στο Ηράκλειο

Χωρίς εξέδρα επισήμων αλλά και διαχωριστικό διάζωμα θα γίνει η παρέλαση στο Ηράκλειο. Αυτό αποφασίσθηκε σε σύσκεψη, η οποία έγινε στην Περιφέρεια Κρήτης με τη συμμετοχή των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης, του Αντιδημάρχου Ηρακλείου, εκπροσώπων του Επιμελητηρίου και του Εμπορικού Συλλόγου.

«Αποφασίσαμε να μη στήσουμε εξέδρα. Θα είμαστε δίπλα στον κόσμο και τα παιδιά θα παρελάσουν για όλη την κοινωνία του Ηρακλείου», ανέφερε μετά τη σύσκεψη ο αντιπεριφερειάρχης Ευριπίδης Κουκιαδάκης. Ανάλογες αποφάσεις έχουν ληφθεί και σε άλλες περιοχές της χώρας.



ΠΟΑΣΥ: Σιδερόφραχτες παρελάσεις δεν γίνονται

Έντονα αντέδρασε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων στην απόφαση της κυβέρνησης να επιστρατεύσει ισχυρές δυνάμεις, ώστε να μην γίνουν επεισόδια. «Δεν είναι δυνατόν οι εθνικές επέτειοι να εορτάζονται με την επιβολή μέτρων αστυνομίας και μάλιστα καταστρατηγώντας κάθε έννοια ωραρίου, αδειών και ημερήσιων αναπαύσεων του αστυνομικού. Δεν είναι αυτή η αποστολή μας. Τα κοινωνικά προβλήματα και ο θυμός ενός ολόκληρου λαού, δεν αντιμετωπίζονται με την καταστολή», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της ομοσπονδίας.

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: