31.3.12

Τα μαγειρέματα στα ψηφοδέλτια της Κρήτης...


Οι μέρες περνούν, οι χρόνοι πιέζουν και τα ψηφοδέλτια πρέπει να κλείσουν, για να μπορέσουν οι υποψήφιοι να βγουν στη γύρα, σε αυτή την... ιδιότυπη από κάθε πλευρά, προεκλογική περίοδο. Στην Κρήτη υπάρχει μεγάλη κινητικότητα.

Στη ΝΔ έχουν σήμερα την πρώτη διάταξη δυνάμεων με τη συνεδρίαση της ΝΟΔΕ, όπου έχουν κληθεί και όσοι εκδήλωσαν γραπτώς ενδιαφέρον για να είναι υποψήφιοι.

Στο ΠΑΣΟΚ τώρα, η πίεση για αξιοπρεπές ψηφοδέλτιο περνάει και από τα κεντρικά του κόμματος, όπου αρκετοί πρωτοκλασσάτοι έχουν αναλάβει το ΄΄ψηστήρι΄΄ για να πείσουν όσους λένε μισό ναι και...ολόκληρο όχι. Πάντως θα υπάρξουν, λένε οι γνωρίζοντες και υποψηφιότητες, που δεν θα περάσουν τοπικά, αλλά θα τεθούν απευθείας στο Εθνικό Συμβούλιο, ενώ ο Ευάγγελος Βενιζέλος συναντά την Τρίτη το απόγευμα τους Δημάρχους του ΠΑΣΟΚ που στηρίζουν την παράταξη του κόμματος στην ΚΕΔΕ, για εκλογικές οδηγίες αλλά και συζήτηση για την πολιτική αυτοδιοίκησης του ΠΑΣΟΚ.

Πυρετός και στα μικρότερα κόμματα όπου, κυρίως στην Αριστερά, θα πρέπει να αποτυπώσουν και στα ψηφοδέλτια τους τη δυναμική που εισπράττουν στην κοινωνία. Και αυτό δεν είναι πάντα εύκολο, χωρίς την επιστράτευση των συνήθως ύποπτων που καλούνται να βγάλουν τη μάχη των εκλογών, επιστρατευόμενοι για να κλείσουν τα ψηφοδέλτια. Και βέβαια έχουμε και τη μάχη των προέδρων, όπου στην Κρήτη θα έχουμε από βδομάδα τους προέδρους Κουβέλη και Καμμένο για ΔΗΜΑΡ και Ανεξάρτητους Έλληνες, για τη μάχη της ουσίας, των εντυπώσεων και των...ψηφοδελτίων!

cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: