16.3.12

Υπό μερικό ανασχηματισμό η κυπριακή κυβέρνηση ...


Ο Βάσος Σιαρλής στη θέση του Κίκη Καζαμία...

Σε μερικό ανασχηματισμό αποφάσισε να προχωρήσει ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, με τις αποφάσεις να ανακοινώνονται τη Δευτέρα.

«Τα δημοσιεύματα που ... φέρουν τον υπουργό Οικονομικών να παραιτείται λόγω διαφωνιών με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ουδόλως ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου και σημειώνει πως ο υπουργός Οικονομικών υπέβαλε πριν λίγες ημέρες την παραίτησή του «αποκλειστικά και μόνο για λόγους υγείας».

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όπως ήταν φυσικό, κάλεσε τον υπουργό Οικονομικών να παραμείνει στη θέση του. Ωστόσο, ο υπουργός Οικονομικών επέμενε στην παραίτησή του και τελικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας την έκανε αποδεκτή», καταλήγει η δήλωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, νέος υπουργός Οικονομικών αναμένεται να αναλάβει ο Βάσος Σιαρλής, στέλεχος της Τράπεζας Κύπρου και πρόεδρος του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας.

Από το κυβερνητικό σχήμα θα αποχωρήσει, επίσης, η υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας Πραξούλα Αντωνιάδου και στη θέση της αναμένεται να τοποθετηθεί ο υπουργός Εσωτερικών Νεοκλής Συλικιώτης, ενώ το υπουργείο Εσωτερικών πρόκειται να αναλάβει η τέως δήμαρχος Λευκωσίας Ελένη Μαύρου.
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: