22.3.12

«Θαυματουργά» τα φίλτρα του καφέ!...


Εφτά χρήσεις που δεν τις είχατε φανταστεί...
«Θαυματουργά» μπορεί να αποδειχτούν τα φίλτρα του καφέ αφού πέρα από την αυτονόητη χρήση τους, είναι πολύ πρακτικά για αρκετές δουλειές του σπιτιού...
Ας ρίξουμε μία ματιά:

1. Με τα φίλτρα μπορούμε να...
καθαρίσουμε τα τζάμια και τους καθρέπτες μας αν έχει τελειώσει το χαρτί κουζίνας.

2. Μπορούμε να σουρώσουμε το κρασί έτσι ώστε να απομακρυνθούν τα κομμάτια του φελλού, αν έχει σπάσει την ώρα που ανοίγουμε το μπουκάλι.

3. Ανακυκλώνουμε το λάδι που έχουμε χρησιμοποιήσει για τηγάνισμα. Κάποια σούπερ μάρκετ παραλαμβάνουν το λάδι, δίνοντας μάλιστα και χρηματικό ποσό, και το ανακυκλώνουν. Για να το παραδώσουμε καθαρό, πρώτα το σουρώνουμε το με το φίλτρο του καφέ.

4. Με τα φίλτρα μπορούμε να καλύψουμε τα φαγητά στο φούρνο μικροκυμάτων για να μη λερώνουμε το εσωτερικό του φούρνου όταν τα ζεσταίνουμε.

5. Ζυγίζουμε το κομμένο κρέας. Βάζουμε κομμάτια από κρέας στο φίλτρο και τα ζυγίζουμε. Έτσι θα έχουμε το καθαρό βάρος, αφού τα φίλτρα δεν έχουν καθόλου βάρος. Επιπλέον δεν λερώνουμε και τη ζυγαριά.

6. Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα πανιά για να περάσουμε το χρώμα στα παπούτσια μας, χρησιμοποιώντας το φίλτρο του καφέ.

7. Τέλος, λέμε «αντίο» στις λερωμένες γλάστρες. Απλώνοντας στον πάτο της γλάστρας ένα φίλτρο, πετυχαίνουμε να κρατήσουμε το χώμα επιτρέποντας μόνο το νερό που περισσεύει να φύγει στο πιάτο...
http://sfinaki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: