25.3.12

Αστυνομοκρατούμενες παρελάσεις και στην Κρήτη...


Χωρίς εξέδρα επισήμων αλλά και διαχωριστικό διάζωμα η παρέλαση στο Ηράκλειο όπως αποφασίσθηκε στη διάρκεια σύσκεψης η οποία πραγματοποιήθηκε χθες στην... Περιφέρεια Κρήτης (δείτε εδώ) αλλά και άλλες μεγάλες πόλεις .

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ακόμα και στην Νέα Αλικαρνασσό, όπου η παρέλαση γίνεται πριν από αυτήν στο κέντρο του Ηρακλείου, ο αριθμός των αστυνομικών είναι μεγαλύτερος από κάθε άλλη φορά.

Το σχέδιο αποτροπής εκτρόπων κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων περιλαμβάνει από κιγκλιδώματα που θα περιορίζουν την κίνηση και αυστηρούς ελέγχους ταυτότητας.

Ενδεικτικό των μέτρων ασφαλείας είναι ότι ακόμη και οι δημοσιογράφοι που θα καλύψουν την παρέλαση στο Ηράκλειο χρειάστηκαν ειδική διαπίστευση, προκειμένου να έχουν πρόσβαση στον χώρο κοντά στους επισήμους.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του εορτασμού, στις 10.30 το πρωί θα γίνει η επίσημη δοξολογία στον Ι.Μ.Ν του Αγίου Μηνά, στις 11.30 η κατάθεση στεφάνων, στο μνημείο του άγνωστου Στρατιώτη, η ανάκρουση του εθνικού ύμνου και στις 12.00 το μεσημέρι, θα ξεκινήσει η παρέλαση.
cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: