27.3.12

ΣΟΚ! Οριστική παύση γιατρού που είχε κατηγορηθεί για παθητική δωροδοκία...


Την οριστική παύση γιατρού του Ασκληπιείου Βούλας που είχε κατηγορηθεί για παθητική δωροδοκία κατ' εξακολούθηση, από τα καθήκοντά του, αποφάσισε ομόφωνα κατά τη συνεδρίασή του το Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο Ιατρών του ΕΣΥ.
Η συνεδρίαση του...
Συμβουλίου είχε ξεκινήσει την περασμένη Πέμπτη, κατόπιν εντολής του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου, αλλά δεν είχε ολοκληρωθεί, καθώς έξι από τα μέλη του συμβουλίου είχαν ζητήσει επιπλέον στοιχεία για την υπόθεση.

Ο χειρουργός του Ασκληπιείου Βούλας που πριν από δύο χρόνια είχε συλληφθεί να παίρνει φακελάκι από συγγενή ασθενούς, τον Μάρτιο του 2010 είχε τεθεί σε αργία με μείωση των αποδοχών του. Η υπόθεσή του, όμως, δεν είχε εξεταστεί από το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο, καθώς την πρώτη φορά είχε επικαλεστεί κώλυμα ο δικηγόρος του και τη δεύτερη είχε επικαλεστεί σοβαρό πρόβλημα υγείας ο ίδιος.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, το υπηρεσιακό συμβούλιο των γιατρών του ΕΣΥ αποφάσισε την άρση της αργίας του γιατρού και την επιστροφή στα καθήκοντά του. Ο υπουργός Υγείας, ωστόσο, έδωσε εντολή να παραπεμφθεί και πάλι ο γιατρός στο κεντρικό πειθαρχικό συμβούλιο με το ερώτημα της οριστικής απόλυσης...

Δεν υπάρχουν σχόλια: