24.3.12

Παρέλαση με τα...ΜΑΤ και στην Πάτρα...


Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έχουν ληφθεί και στην Πάτρα για την αυριανή παρέλαση ενόψει της 25ης Μαρτίου και με στόχο να αποφευχθούν επεισόδια παρόμοια με αυτά της 28ης Οκτωβρίου. Οι συσκέψεις της... αστυνομίας με τους φορείς είναι συνεχείς, όπως και με τους εκπροσώπους της εκπαίδευσης, με στόχο κυρίως να μην θιγούν οι μαθητές που θα παρελάσουν, αλλά και να κρατηθούν σε απόσταση οι διαδηλωτές και να μην πλησιάσουν την εξέδρα.

Είναι μάλιστα η πρώτη φορά που δεν έχουν με τακινηθεί αστυνομικές δυνάμεις στην Αθήνα για να ενισχυθεί η εκεί δύναμη.

Το σχέδιο της αστυνομίας περιλαμβάνει την τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων στο χώρο γύρω απο την εξέδρα η οποία και θα είναι το πλέον φρουρούμενο σημείο, όπως και η Μητρόπολη, ενώ η προσοχή της αστυνομίας θα έχει στραφεί και στη διασταύρωση των οδών Αγίου Ανδρέου και Αγίου Νικολάου, όπου αναμένεται να κάνουν... έφοδο διαμαρτυρόμενοι πολίτες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Πελοπόννησος" κατά μήκος της διαδρομής όπου θα γίνει η παρέλαση από νωρίς το πρωί θα είναι ακροβολισμένες αστυνομικές δυνάμεις, που θα κάνουν αισθητή την παρουσία τους, θέλοντας να δώσουν ένα σαφές μήνυμα ότι δεν θα επιτρέψουν να δημιουργηθούν επεισόδια αντίστοιχα της 28ης Οκτωβρίου. Επίσης αστυνομικοί θα κατέβουν στο κέντρο με εξοπλισμό κατά διαδηλώσεων, δηλαδή εφοδιασμένοι με δακρυγόνα, κλομπ και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, που θα χρησιμοποιηθούν εναντίον όποιου επιχειρήσει να διαλύσει την παρέλαση.
Εκτός από την εξέδρα των επισήμων μέλημα των αστυνομικών δυνάμεων είναι να μην επιδιωχθεί η είσοδος διαδηλωτών στην παρέλαση από άλλα σημεία της Αγίου Ανδρέου.

Ακόμη και αυτή τη στιγμή δεν έχει γίνει γνωστό αν θα υπάρχει εκπρόσωπος της κυβέρνησης στην παρέλαση.

thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: