2.3.12

Χαμός με τους παρόχους ρεύματος...


ΒΟΛΟΣ: Eφτασαν οι πρώτοι λογαριασμοί μετά την επιστροφή τους στη ΔΕΗ με τυχαίες μετρήσεις!...
Αντιμέτωπη με δεκάδες δημότες που είχαν επιλέξει εναλλακτικούς παρόχους ρεύματος και συγκεκριμένα τις εταιρίες Energa και Hellas Power είναι η ΔΕΗ, καθώς μετά το κλείσιμό τους και τη μετάβασή τους ξανά στη ΔΕΗ οι πρώτοι λογαριασμοί που...
έφτασαν στα σπίτια τους δεν ανταποκρίνονται σε πραγματικές μετρήσεις αλλά τυχαίες με βάση τον μέσο όρο κατανάλωσης των πελατών!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αλίκη Φωτιάδου

Πρόκειται για 20.000 περίπου καταναλωτές στη Μαγνησία οι οποίοι και θα πάρουν ή πήραν ήδη στα χέρια τους λογαριασμούς που δεν έχουν ακριβείς μετρήσεις.

Ειδικότερα χθες επικοινώνησε έντρομη με τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ δημότισσα, η Β.Ζ., η οποία και ήταν στην εταιρία Energa και χθες μετά και την επιστροφή στην ΔΕΗ έλαβε τον πρώτο εκκαθαριστικό λογαριασμό. Όπως κατήγγειλε για το διάστημα 25/1, οπότε και ξανασυνδέθηκε με την ΔΕΗ, έως και 16/2 χρεώθηκε 520 κιλοβατώρες όταν η ίδια σε μέτρηση που είχε κάνει μόνη της είχε μετρήσει 96 κιλοβατώρες.

Με το λογαριασμό στα χέρια πήγε στην ΔΕΗ και σε συνομιλία που είχε με μία υπάλληλο υποστηρίζει πως της είπε ότι δεν πήγε κανένας να μετρήσει από την ΔΕΗ το ρολόι της και οι κιλοβατώρες που αναγράφονται στον λογαριασμό της είναι τυχαίες. «Όταν τη ρώτησα γιατί μου βάλανε τυχαία 520 και όχι 50 για παράδειγμα, με άφησε στο γραφείο και μετά επέστρεψε ένας άλλος κύριος ο οποίος ουσιαστικά μου είπε ότι επειδή η Energa δεν μου έστειλε τον εκκαθαριστικό λογαριασμό πριν κλείσει έπρεπε να πληρώσω τη χασούρα» τονίζει η κ. Β.Ζ.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ έχοντας στη διάθεσή του και τον αριθμό παροχής της καταγγέλλουσας επικοινώνησε με το αρμόδιο τμήμα της ΔΕΗ από το οποίο και όπως τόνισαν «πράγματι δεν έγινε μέτρηση και υπάρχει συγκεκριμένος λόγος. Οι συγκεκριμένοι καταναλωτές είναι πελάτες τελευταίου καταφυγίου και στη ΔΕΗ επανήλθαν με νόμο μετά το κλείσιμο των εταιριών. Για να μπορούν να έχουν ρεύμα στις 25/1, οπότε και συμβλήθηκαν ξανά με τη ΔΕΗ και να μην μείνουν χωρίς ρεύμα για μέρες, κάτι που θα συνέβαινε αν κάναμε τις μετρήσεις, πράγματι δεν κάναμε και οι κιλοβατώρες είναι τυχαίες, όσο τυχαίες όμως μπορεί να είναι γιατί για κάθε έναν πελάτη μπήκαμε στο σύστημα και με βάση τον μέσο όρο της κατανάλωσής τους βγάλαμε και τις κιλοβατώρες».

Από το ίδιο τμήμα τόνισαν πως οι πελάτες λαμβάνουν εκκαθαριστικούς λογαριασμούς για ένα τόσο μικρό διάστημα καθώς η εκκαθάριση από τους εναλλακτικούς παρόχους δεν είχε γίνει, οπότε έγινε μέτρηση από τη ΔΕΗ για το διάστημα από τον 11ο του 2011 έως και τον Φεβρουάριο. «Το διάστημα για το οποίο έλαβε τον λογαριασμό η συγκεκριμένη κυρία αφορά μόνο στο τι χρωστάει στη ΔΕΗ, καθώς το υπόλοιπο ποσό το οφείλει στην Energa» σημειώνουν από τη ΔΕΗ.

Βέβαια πρέπει να αναφερθεί ότι η κ. Β.Ζ. υποστηρίζει πως ο μέσος όρος κατανάλωσής της δεν αγγίζει τις 520 κιλοβατώρες και ήδη απευθύνθηκε στην Ένωση Καταναλωτών Βόλου, ενώ στις σκέψεις της ήταν να ακολουθήσει ενδεχομένως και τη νομική οδό.

Πάντως από την ΔΕΗ τονίζουν πως δεν είναι το πρώτο περιστατικό με το οποίο έρχονται αντιμέτωποι και καθημερινά προσφεύγουν στην υπηρεσία καταναλωτές καθώς περίπου 20.000 στην περιοχή μας είχαν επιλέξει εναλλακτικούς παρόχους ρεύματος.

Τέλος τονίζεται πως οι καταναλωτές που πήγαν στην ΔΕΗ μετά το κλείσιμο των εταιριών έχουν το δικαίωμα να επιλέξουν αν θέλουν να παραμείνουν στην ΔΕΗ ή όχι έως και τις 25/4 και οι μετρήσεις αυτές αφορούν μόνο σε αυτό το λογαριασμό.

Ταχυδρόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια: