16.3.12

Αφήστε με να ολοκληρώσω...


Ο κόσμος να χαλάσει για την κυβέρνηση, τα πολιτικά κόμματα, τους πολιτικούς η ΕΡΤ είναι μια κομματική, κρατική υπηρεσία. Τι τηλεόραση και μπούρδες κατσαρές. Cut. Πάμε ή δεν πάμε για εκλογές; Και θέλετε, έχετε το θράσος να ζητάτε να...
δείτε το άλμα του Κώστα Φιλιππίδη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου; Τι λέτε καλέ! Εδώ μιλάει ο Χρήστος Παπουτσής. Cut. Ποιο παγκόσμιο πρωτάθλημα και αηδίες. Τι; Πλήρωσε η ΕΡΤ δικαιώματα για τους αγώνες; Πλήρωσε κυκλώματα για τις απευθείας μεταδόσεις; Και πληρώνουν οι Έλληνες πολίτες ανταποδοτικό τέλος για να βλέπουν τηλεοπτικά προγράμματα; Ε, για αυτό και ο Παπουτσής κάλεσε την κάμερα της ΕΡΤ. Έγινε τηλεοπτικό πρόγραμμα, αυτό δεν θέλετε; Πληρώστε λοιπόν για αυτό! Cut.

Πέρα από την πλάκα η κρατική τηλεόραση μετατρέπεται σε πολιτική ΥΕΝΕΔ, απόδειξη για αυτό και ο καβγάς μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ (που συγκυβερνάνε κατά τ΄ άλλα) για το ποια πρόσωπα θα έχουν τον έλεγχο στην ηγεσία της ΕΡΤ. Όχι τι πρόγραμμα και αν έχουν ανεξαρτησία οι δημοσιογράφοι αλλά ποιος θα τους ελέγχει. Cut.

Ο ΣΕΓΑΣ πάντως την έστειλε τη διαμαρτυρία του για τη διακοπή της απευθείας μετάδοσης από την Κωνσταντινούπολη στην οποία μιλά για «προσβολή των χιλιάδων Ελλήνων φιλάθλων». Cut. Και αναφέρουν και δεύτερο κρούσμα, τη μη μετάδοση του αγώνα του Δημήτρη Χονδροκούκη. Ο οποίος παρεμπιπτόντως κέρδισε χρυσό μετάλλιο. Ο ΣΕΓΑΣ ακόμη περιμένει εξηγήσεις από την ΕΡΤ. Cut. Κακώς. Να ζητήσει εξηγήσεις από την πολιτική επιτροπεία της ΕΡΤ. Τους Χρήστο Παπουτσή, Παντελή Καψή και Σίμο Κεδίκογλου. Cut. Η φτώχεια φέρνει συμφιλίωση. Στην τηλεόραση, γιατί στη ζωή φέρνει ως γνωστόν, γκρίνια. Στην TV όμως είναι αλλιώς,

Η γκρίνια, καυγάδες, η ίνριγκα ανθεί και κυριαρχεί όταν υπάρχουν λεφτά. Τώρα που δεν υπάρχουν, οι πρώην «εχθροί» γίνονται φίλοι. Cut. Να, για παράδειγμα η εμφάνιση του Νίκου Μουρατίδη στην Τατιάνα Στεφάνιδου. Το περίμενε κάποιος αυτό μετά τόσα χρόνια κόντρας; Και ήταν μάλιστα μια εμφάνιση με lovely happy, με εκατέρωθεν εξομολογήσεις για τα περασμένα και ξεχασμένα πια. Είδατε τι κάνει η φτώχεια στην TV; Cut. Το άλλο καινούργιο στην τηλεόραση είναι η πολυθεσία. Άπαξ και έχεις μια δουλειά, π.χ στέλεχος ή παρουσιαστής σου αναθέτουν τώρα τελευταία κι άλλες δουλειές. Δέστε τον Προκόπη Δούκα. Και δελτίο ειδήσεων στην ΕΡΤ και ραδιοφωνική εκπομπή και εκπομπή στο δορυφορικό κανάλι. Cut. Το δρόμο πάντως άνοιξε ο ΑΝΤ1. Εκεί τα στελέχη εδώ και δυο χρόνια έγιναν και παρουσιαστές!

(αναδημοσίευση από Παρασκευή &13)

Ματίνα Παπαχριστούδη

greektv-com.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: