31.3.12

Ανοίγει ο φάκελος Υμηττού...


Ανοίγει ξανά η ποινική διερεύνηση της πολύκροτης υπόθεσης, που αφορά στη διεκδίκηση από το Δημόσιο έκτασης περίπου 12.000 στρεμμάτων σε ευρύτερες ζώνες των Δήμων Ηλιούπολης, Αργυρούπολης κ.λπ. στους πρόποδες του Υμηττού.
Ανοίγει ξανά η ποινική διερεύνηση της πολύκροτης υπόθεσης, που αφορά στη διεκδίκηση από...

το Δημόσιο έκτασης περίπου 12.000 στρεμμάτων σε ευρύτερες ζώνες των Δήμων Ηλιούπολης, Αργυρούπολης κ.λπ. στους πρόποδες του Υμηττού.

Το ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου ανέτρεψε βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, με το οποίο είχαν απαλλαγεί 10 άτομα και είχε κριθεί ότι δεν πρέπει να γίνει κατηγορία εναντίον τους για το αδίκημα της απάτης στο δικαστήριο σε βάρος του Δημοσίου, από την οποία το κράτος ζημιώθηκε με μεγάλα ποσά (κακούργημα).

Ο ΑΠ δέχθηκε ότι στο απαλλακτικό βούλευμα του Εφετείου υπάρχουν πολλές ασάφειες, αντιφάσεις και λογικά κενά, που καθιστούν επιβεβλημένη την επανεξέταση της ποινικής υπόθεσης από την αρχή, από διαφορετική σύνθεση δικαστών.

Η αφετηρία της όλης υπόθεσης βρίσκεται πριν από περίπου 150 χρόνια, με ενοικιάσεις και αγοραπωλησίες ακινήτων που φέρονται να στηρίχθηκαν σε χοτζέτια (τίτλους επί τουρκοκρατίας). Την τελευταία 40ετία έχουν υποβληθεί αλλεπάλληλες αγωγές και μηνύσεις ανάμεσα στους φερόμενους ως ιδιοκτήτες έκτασης 12.000 στρεμμάτων (που αποτελεί τμήμα του λεγόμενου «κτήματος Καρρά»), στο Ελληνικό Δημόσιο και διάφορους Δήμους (Ηλιούπολης, Αργυρούπολης κ.λπ.)...

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: