3.3.12

Επίθεση Καρατζαφέρη σε κυβέρνηση, Γεωργιάδη και Βορίδη...


Αδύναμη και κατώτερη των περιστάσεων χαρακτήρισε την κυβέρνηση Παπαδήμου ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, επιτιθέμενος παράλληλα στους Μάκη Βορίδη και Άδωνι Γεωργιάδη, κάνοντας λόγο για «Ιούδες, Εφιάλτες και Βρούτους». Νέος γραμματέας του ΛΑΟΣ εξελέγη ομόφωνα ο...

Αστέριος Ροντούλης.

«Απέναντι στο ψευτοδίλημα νεοφιλελευθερισμός ή κομμουνισμός, ο ΛΑΟΣ καταθέτει τη δική του πρόταση που στηρίζεται στις αρχές του πατριωτικού παρεμβατισμού», τόνισε ο Γιώργος Καρατζαφέρης, μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματός του.


Ο κ. Ροντούλης εξελέγη ομόφωνα στη θέση του γραμματέα. Δεν υπήρξε άλλη υποψηφιότητα για τη θέση που μέχρι πρόσφατα κατείχε ο Αδώνις Γεωργιάδης, έτσι δεν στήθηκαν κάλπες.

Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ, στην εισήγησή του, επιτέθηκε εκ νέου στην καγκελάριο της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ και στους Ευρωπαίους για την πολιτική τους έναντι της Ελλάδας, ανέλυσε τη θέση του απέναντι στο Μνημόνιο, και χαρακτήρισε ως αδύναμη και κατώτερη των περιστάσεων την κυβέρνηση συνεργασίας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ υπό τον Λουκά Παπαδήμο.

Παράλληλα, εξέφρασε έντονες επιφυλάξεις ως προς τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, καθώς, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «δεν είμαι σίγουρος αν αυτός που ζητά εκλογές το εννοεί πραγματικά».

Έθεσε, πάντως, σε εκλογική ετοιμότητα τον κομματικό μηχανισμό και επανέλαβε την πρόταση για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Συγκεκριμένα, ζήτησε περίοδο χάριτος πέντε ετών απο τους δανειστές και αποπληρωμή του χρέους με καταβολή 10 δισ. ευρώ ετησίως με επιτόκιο 1%, όπως της Ευρωπαϊκής ΚεντρικήςΤράπεζας.

Το ποσόν αυτό, όπως υποστήριξε ο κ. Καρατζαφέρης, θα συγκεντρώνεται μόνον απο την αξιοποίηση των ενεργεακών κοιτασμάτων, για τα οποία, όπως είπε, έχουν κατατεθεί ήδη πολλές προτάσεις.

Τέλος, επιτέθηκε στους Μ. Βορίδη και Αδ. Γεωργιάδη που προσχώρησαν στη ΝΔ, κάνοντας λόγο για «Ιούδες, Εφιάλτες και Βρούτους»...
NEA.

Δεν υπάρχουν σχόλια: