31.3.12

Αντώνη, προτρέχεις...


Η εκλογολογία αυτή τη φορά ξεπέρασε κάθε όριο! Δε μιλάμε πλέον απλά για εκλογές... Φτάσαμε να μιλάμε για τις εκλογές, μετά τις εκλογές που θα γίνουν (;) το μήνα που έρχεται.

Ο Πρόεδρος της... Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, θεωρεί αναπόφευκτη την προσφυγή σε νέες εκλογές, αν στις επικείμενες δεν υπάρξει αυτοδυναμία και δεν προκύψει βιώσιμη κυβέρνηση.

"Το χειρότερο σενάριο είναι να μην μπορεί να σχηματιστεί βιώσιμη κυβέρνηση. Και τότε θα είναι αναπόφευκτη η προσφυγή σε νέες εκλογές. Από ανάγκη, όχι από δική μου επιλογή", δήλωσε ο ίδιος σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής.

Πάντως ο κ. Σαμαρας δείχνει αισιόδοξος για την ύπαρξη αυτοδυναμίας, με τη ΝΔ να είναι "η μόνη συντεταγμένη δύναμη σε ένα πολιτικό σύστημα που καταρρέει". Επίσης, επανέλαβε ότι πρόκειται να προχωρήσει σε λήψη μέτρων που θα ανακουφίζουν τους χαμηλοσυνταξιούχους και τους πολύτεκνους.
"Ξέρετε πόσο κοστίζει η αποκατάσταση των κατώτατων συντάξεων; Περίπου τα 350 εκατ. ευρώ. Τα πολυτεκνικά επιδόματα στοιχίζουν πολύ λιγότερο. Και από αυτά επειδή ξοδεύονται όλα θα επιστρέψουν στο κράτος πάνω από τα μισά μέσα από την ίδια την αγορά", εξήγησε.

Ακόμη, ο Πρόεδρος της ΝΔ, δείχνει αποφασισμένος να μη λάβει νέα σκληρά μέτρα τον Ιούνιο, τονίζοντας: "Από τα 3 δισ. που προβλέπονται να συμφωνηθούν τον Ιούνιο για το 2012 και από τα άλλα 7 δισ. για το 2013-14 έχουμε ήδη εξασφαλίσει ότι δεν θα αφορούν νέους φόρους ή αύξηση υφιστάμενων φόρων. Ακόμα ότι δεν θα θίγουν τους πιο αδύναμους".


mediasoup.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: